2024. április 30. 01:15

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attiyah és Tosha Schareina nyerte a tereprally vb harmadik fordulóját Portugáliában

Nasser Al-Attiyah és Tosha Schareina nyerte a tereprally vb harmadik fordulóját Portugáliában

-

A zárónapon sem forgott veszélyben sem az autós sem a motoros kategória első helye, Nasser Al-Attiyah és Edouard Boulanger az autók között, Tosha Schareina a motorosok közt nyerte meg a versenyt.

101 kilométeres speciálszakasszal, majd egy rövid 3.7 kilométeres záró etappal fejeződött be a tereprally világbajnokság harmadik futama Portugáliában.

A nap első részén Lucas Moraes volt a leggyorsabb, Nasser Al Attiyah előtt 16 másodperccel, João Ferreira előtt pedig 21 másodperccel vezetett. Carlos Sainz ezen a héten először került a top 5-ön kívül. A zárószakaszon nagy csodát nem lehetett tenni, Ferreira és Al-Attiyah a második helyért küzdött, ami egy vb pont sorsáról határozott, hiszen a napi második 4, a harmadik 3 pontot kap.

Attiyah
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Nasser Al-Attiyah a záró 3.7 ilométeren sem hibázott és megnyerte a versenyt, sőt a napi második helyét is megőrizte, mivel négy másodpreccel gyorsabb volt Ferreiránál. A napot Moraes nyerte 12 másodperccel a katari előtt. Carlos Sainz viszont csak 10. lett, ami azt jelentette, hogy Al-Attiyah és Ferreira mögött az összetett harmadik helyet Moraes szerezte meg. Ennek ellenére a Minivel remek teljesítményt nyújtott Sainz, hiszen az Audi után váltott a más hajtási koncepcióval rendelkező, és talán némi technikai hátrányban is levő Minire. Az ötödik helyen Yazeed Al-Rajhi, a hatodikon Cristian Baumgart fejezte be a versenyt.

Attiyah
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motoros mezőnyben Tosha Schareina (Monster Energy Honda) a rajttól kezdve vezette az összesített versenyt, a spanyol a prológot, valamint az első és a harmadik szakaszt is megnyerte, az utolsó szakaszon második lett, és végül 4′38″ különbséggel nyert a zárónapon harmadik helyen célba érő Sebastian Bühler (Hero MotoSports) előtt. A német nem bánkódhat, ezzel az eredménnyel pályafutása eddigi legjobb tereprally vb teljesítményét nyújtotta. A portugál Bruno Santos 10′27″ hátránnyal az összesített harmadik helyen végzett és nyert a Rally 2-ben. A hazai közönség Santos sikere mellett António Maio negyedik helyének és a Rally GP harmadik helyének örülhetett. A versenyben ötödik lett a vasárnapi győztes Adrien Van Beveren, hatodik a csapattársa Skyler Howes, a hetedik pedig Ross Branch.

foto: A.S.O._P.Maria

 

Friss