2024. április 30. 01:33

KezdőlapTEREPRALLYNasser Al-Attiyah már vezeti a tereprally vb-t

Nasser Al-Attiyah már vezeti a tereprally vb-t

-

Nasser Al-Attiyah a Portugáliában elért sikerével átvette a vezetést a tereprally világbajnokságon. A motorosoknál az ötödik helyen célba érő Ross Branch megőrizte elsőségét.

Két szakaszgyőzelmével és a másik három napon elért helyezéseivel összesen 15 bajnoki pontot gyűjtött a katari versenyző, amihez további 30 járt a verseny első helyéért. A Portugáliába még a vb élén érkező Sainz viszont a negyedik helyért csak 17 pontot kapott és a versenynapokon is csak hét pontot szerzett, így 100-ra növelte bajnoki pontjainak számát, miközben Al-Attiyah 112 ponttal hagyja el Portugáliát.

Sainz
foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A harmadik helyen továbbra is Yazeed Al-Rajhi áll, de a márkatárs Lucas Moraes 3 ponttal többet szerzett a hétvégén, így három pontra faragta a hátrányát a 79 pontos szaúdi versenyző mögött. A portugál fordulóról korán kieső Guerlain Cicherit csak 5 pontot szerzett az első napi szakaszgyőzelemmel, így most 69 pontja van, mögötte Guillaume de Mevius 65 ponttal a hatodik, mivel a versenyt ő sem tudta befejezni.

A gyártók közt a Toyota 143 ponttal vezet a 120 pontos Nasser Racing by Prodrive és a 77 pontos X-raid Mini Team előtt.

foto: Toyota Gazoo Racing/A.S.O

A motorosok közt a Dakaron és Abu Dhabiban egyaránt második helyen célba érő Ross Branch még úgy is az élen maradt, hogy Portugáliában csak ötödik lett. Adrien van Beveren vasárnap a dobogó alsó fokán ünnepelt, ezzel 5 pontot faragott Branch előnyén, most 41 pontja van a franciának.

A Portugáliában egyeduralkodó Toscha Schareina idei első vb pontait gyűjtötte a csalódást keltő Dakar és Abu Dhabi Desert Challenge eredmény után, de a sikerért járó 25 ponttal azonnal az ötödik helyre ugrott, megelőzve az Abu Dhabi győztes – így szintén 25 pontos-, Aaron Mare-t.

A két résztvevőből álló gyártó verseny egészen szoros, a Hero 106 ponttal első, de a Hondának is 103 pontja van.

foto: A.S.O._P.Maria

 

 

Friss