back to top
2024. július 27. 01:33

KezdőlapTEREPRALLYMiroslav Zapletal vezet a Riverside Baja első napjának végén

Miroslav Zapletal vezet a Riverside Baja első napjának végén

-

Alaposan megkavarodott a mezőny a Riverside Baja első két speciálszakasza után. Péntek este Miroslav Zapletal áll az élen, előnye több mint egy perc Michel Maulszinski előtt.

Az első szakasz majdnem meglepetést hozott, mivel Frantisek Butovsky neve mellett szerepelt a legjobb idő. Hamarosan azonban még egy idő megjelent a cseh fordoshoz kapcsolódva, 34 perc büntetést kapott, ezzel vissza is esett a versenyben maradt párosok legvégére.

Butovskynál is rosszabbul járt Krzisztof Holowczyc, a végső győzelemre is esélyes lengyel pilóta nem jutott el az első szakasz végéig sem, így a magyarországi kirándulás ezúttal rövidre sikeredett. Az első 37,88 kilométer legjobb ideje így Zapletalé lett, aki a második körben sem talált legyőzőre, igaz Grajek Wlodzimierz-ék kigyulladt autóját megálltak oltani, emiatt Maluszinskyékkal együtt átlagidőt kaptak.

foto: Pataky Péter

Michal Maluszinsky a Minivel szintén nagyon gyors, egy harmadik és egy második helyet szerzett, amivel Zapletal mögött áll, a harmadik helyen pedig – legjobb magyarként -, Mészáros Lőrinc és Pál Erik várja a második napot. A negyedik a Porschéval Lónyai Pál, ők 29 másodpercre vannak Mészároséktól, Zapletaltól pedig 3 perc 23 másodperc a lemaradásuk.

foto: Pataky Péter

Az SSV kategóriában Garamvölgyi Zoltán vezet, előnye 36 másodperc Marek Kubiczek előtt. A harmadik Michal Kosciuszko, ő mindössze 8 tizedre (!) van a második helyezett honfitárstól. Érdekesség, hogy Garamvölgyi összetettben a második, egy percen belüli a hátránya Zapletal mögött.

A Bike/Quad kategóriában Balogh László áll az élen Yamahával, a második Karai Kristóf egy Polaris Scramblerrel.

foto: Pataky Péter

 

Friss