back to top
2024. július 07. 14:24

KezdőlapTEREPRALLYAl Rajhi és Al-Attiyah csatázik az első nap után Argentínában

Al Rajhi és Al-Attiyah csatázik az első nap után Argentínában

-

A Tereprally-világbajnokság negyedik versenyének első versenynapját a toyotás Yazeed Al Rajhi nyerte Nasser Al-Attyiah és Lucas Moraes előtt.

A legendás WRC gyorsaságin, az El Cóndor–Copina szakaszon lebonyolított prológon még Al-Attyiah volt a gyorsabb, de a 381 kilométeres első speciálon a szaúdi visszavágott. A pálya első részén még fej-fej mellett haladtak – 148 kilométer után csak 6 másodperc volt köztük a különbség. Utána a Toyota versenyzője fokozatosan növelte előnyét, Al-Attyiah 20 másodperc büntetést is kapott, így a végére 2 perc 20 másodpercre nőtt köztük a különbség.

foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A harmadik helyen a 28. pozícióban rajtoló Lucas Moraes futott be. A brazil toyotás a prológon elveszítette a jobb hátsó kerekét, de szerencséjére a prológ nem számít az értékelésnél, így összetettben is harmadik. A negyedik Juan Cruz Yacopini lett, ötödikként pedig a Challenger kategória győztese, Rokas Baciuška ért célba.

foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A motoros mezőnyben a világbajnok Luciano Benavidesnek csak a 258 kilométerig tartott a hazai versenye. A Husqvarna motorosa elesett, megsérült a csípője, és helikopterrel kellett kórházba szállítani. Benavides tavaly épp itt vette át a vezetést a világbajnoki pontversenyben, így nagy meglepetés, hogy már az első napon búcsúzott.

A nap Honda háziversenyt hozott,  Ricky Brabec egyetlen másodperccel nyert a prológon nála kettő másodperccel gyorsabb Tosha Schareina előtt, így összetettben még mindig a spanyol vezet – egy másodperccel. A harmadik helyen is egy hondás, Adrien van Beveren ért a táborba. A negyedik és ötödik hely a Hero versenyzőié lett, Bühler és Branch is két perc feletti hátrányt gyűjtött.

A második versenynapon tovább fokozódik a kihívás, a mezőnyre 423 kilométer speciál vár Cordoba és San Juan között.

foto: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

Friss