back to top
2024. október 08. 20:17

KezdőlapTEREPRALLYA Dacia szárnyal, a Ford bajban Marokkóban

A Dacia szárnyal, a Ford bajban Marokkóban

-

A Marokkó Rally második napján Lucas Moraes volt a leggyorsabb a Toyotával, a dobgoó második és harmadik fokát a Dacia szerezte meg.

Reggel már meglepetéssel kezdődött a nap, Carlos Sainz nem tudott elrajtolni a Forddal a speciálszakaszon.

„Sajnos ma reggel beindítottam az autót, és láttunk egy problémát az adatokkal. A csapat úgy döntött, hogy ellenőrizzük, és nem kockáztatjuk meg, hogy a rali vagy a felkészülésünk ezen szakaszában kimenjünk az autóval, és törjünk el valamit, ami nem a helyes dolog. Úgy döntöttünk, hogy kiszállunk, és ezt tesszük. Remélem, holnap folytatni tudom, és be tudok tenni néhány kilométert az autóba. A tegnapi nap pozitív volt, még akkor is, ha még mindig vannak kisebb problémáink. Általánosságban véve elégedettek vagyunk, úgyhogy meglátjuk, hogy Matthias hogyan megy ma, és meglátjuk, hogy meg tudja-e nyerni a szakaszt” – mondta Sainz.

Ekström nem tudott nyerni, sőt csak 11. lett Lucas Moraes mögött, aki a Toyotával a leggyorsabb volt a 267 kilométeres speciálon. Nasser Al Attyiah másodikként ért célba, mindössze 13 másodperces hátránnyal, ezzel a katari újabb lépést tett a vb cím felé. A csapattárs Loeb harmadikként fejezte be a szakaszt, két percen belüli hátránnyal, így a Dacia ismét sikeres napnak örülhet, még akkor is, ha Gutierrez a haramadik autóval 20 perc feletti hátránnyal 22. lett.

Cicherit
foto: Julien Delfosse / DPPI

A bajnokságban már csak ketten harcolnak a győzelemért, Moraes tegnap kiesett a csatából, így talán épp a megszűnt nyomás okán nyert szakaszt… 30 pont jár a győzelemért, a szakasz-sikerekért pedig 5-5 pont. Yazeed Al-Rajhi van már csak versenyben Al Attyiah-val, de a szaúdi ma a 10. helyért nem kapott pontot.

A motorosoknál Toscha Schareina nyert, Daniel Sanders és Pablo Quintanilla előtt. Ross Branch hetedik helyen ért célba, Adrien van Beveren pedig csak a 15. helyen, így Branch is egyre közelebb a bajnoki címhez.

A kétkerekűeknél ma is kiesett egy nagyágyú, Sebastian Bühler a 142. kilométernél szenvedett balesetet. Kórházba szállították, a hátát és a bordáit fájlalta.

Hodola Richárd a 85 helyen állt az utolsó ellenörzőpontnál, Lónyai Pál a 65. helyen érte el a 185. kilométert.

A harmadik napon 328 kilométer speciálszakasz és 360 kilométer összekötő vár a mezőnyre.

foto: Frédéric Le Floc’h / DPPI

Friss