2024. április 26. 20:18

KezdőlapE-MOBILITYLoeb elektromos autót is vett az Extreme E miatt

Loeb elektromos autót is vett az Extreme E miatt

-

Pontegyenlőséggel második lett a bajnokságban az X44 csapata, de azért Gutiérrez és Loeb egy trófeát így is bezsebelhettek év végén.

A szezon kezdete előtt indították el a „Count Us In” kihívás Extreme E verzióját, melyben a csapatok szurkolói gyűjthettek pontokat a kedvenceiknek, egy-egy környezetbarát cselekedettel.

Az X44 szoros csatában győzte le a másik F1-es világbajnok, Button csapatát (JBXE) 792-749 arányban. A harmadik helyen szintén egy királykategóriás alakulat, a bajnok Rosberg Xtreme Racing végzett.

1231 néző átlagban 2,6 cselekedettel több, mint 1241 tonna szén-dioxidot spórolt meg. A X44 pilótája, Sébastien Loeb így nyilatkozott a kitüntetésről:

„Boldog voltam, amikor megtudtam, hogy mi nyertük az Extreme E Fenntarthatósági Díját.”

„Azért csatlakoztam ehhez a csapathoz, hogy többet tudjak meg a környezetről, miközben azt csinálom, amit szeretek. Rengeteget tanultam azokról a helyekről, ahova eljutottunk. Sőt, idén megvettem az első elektromos autómat!”

„Az, hogy a szurkolók is velünk csinálják ezt végig, elkötelezik magukat amellett, hogy pozitív hatással legyenek a bolygónkra, nagyon inspiráló. Így nagyon jó érzést társítok ahhoz, amit együtt érünk el.”

E tekintetben Hamilton és Loeb is hasonlóak, mindketten támogatják a környezetvédelmet. Utóbbi – bár visszatért a Rali Világbajnokságra (WRC) – ezzel is már csak (legalább részben) elektromos hajtású autót vezet a versenyein. A hibrid meghajtás ugyanis a hétvégén mutatkozik be a Monte-Carlo Rallyn.

Forrás:gpfans.com

Friss