2024. április 26. 07:43

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME ECovidos az egyik Extreme E versenyző, Molinaro ugrik be helyette

Covidos az egyik Extreme E versenyző, Molinaro ugrik be helyette

-

Pozitív Covid-teszt után el sem utazhatott Szaúd-Arábiába az egyik Extreme E újonc, a Xite Energy versenyzője, Klara Andersson.

A svéd hölgy helyét azonnali hatállyal a sorozat egyik tartalékpilótája, Tamara Molinaro veszi át, aki tavaly már Szardíniában mehetett az Odyssey 21-gyel. A másik hivatalos pilóta, Timo Scheider sem lesz ott, így az Extreme E őt is helyettesíteni kényszerült.

Nem akármilyen versenyzőket találtak a hétvégére, a francia Romain Dumas és a norvég Hedda Hosås lesznek jelen mint tartalékpilóták.

Dumas Le Mans-i karrierje után arról lett ismert, hogy a Volkswagen elektromos szuperautóját (IDR) vezetve új rekordot ért a Pikes Peak-i hegyiversenyen és a Nürburgring Nordschleifén is.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, és jobban megismerkedhetem a sorozattal. – hangsúlyozta Dumas. – Tavaly követtem, mi történik egy-egy X-Prix-n, de nem tudtam személyesen is átélni. Igyekszem minél többféle motorsportban részt venni, így az Extreme E pont illik a képbe. Az elektromos autókat nagyszerű vezetni, annyi erő lakozik bennük. A volán mögül is nagyon élvezetes, szerintem ezt látni is fogjuk, amikor a hétvégén elkezdődik az akció.”

Hosås már fiatal kora ellenére is szorosan kötődik az Extreme E-hez, hiszen a Veloce saját tartalékversenyzője is. A tavalyi szardíniai teszten vezette volna először az autót, de technikai hibák megakadályozták ebben.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy én lehetek a női vendégpilóta az első versenyre. – áradozott a norvég. – Már a starttól fogva követem a sorozatot, és nagyon megtisztelő, hogy tavaly engem is hívtak az újonctesztre, bár nem jutottam el a vezetésig.”

Forrás:Extreme E

Friss