2024. április 26. 11:04

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EAndretti United: az élmenők, akik felsültek NEOM-ban

Andretti United: az élmenők, akik felsültek NEOM-ban

-

Az első csapat voltak, akik le tudták győzni Rosbergéket, így az Andretti United joggal reménykedett egy jó eredményben, a Desert X-Prix azonban nem a terv szerint alakult számukra.

Tavaly háromszor is dobogóra álltak, a bajnoki harmadik helytől pedig csak két pont választotta el őket. Az Andretti United legnagyobb eredménye azonban az volt, hogy megtörték a Rosberg-hegemóniát a grönlandi versenyen.

Szaúd-Arábiában ennek megfelelően javításra készültek, és a második helyet szerezték meg a kvalifikáción, éppen csak lemaradva a szombat koronázatlan királyaitól, az X44 legénységétől.

A második elődöntőben Catie Munnings lőtávolságban maradt az vetélytársakhoz képest, Timmy Hansen pedig Carlos Sainzzal csatázott, amikor felborult, és ezzel kiestek a további versenyből.

Nincs sok verseny az Extreme E-ben, így minden hiba nagy következményekkel jár a bajnokság szempontjából. A következő versenyeken ezek kiküszöbölése lesz az Andretti United számára a feladat.

„Remélhetőleg ki tudjuk majd elemezni, mi történt, és el tudjuk kerülni az ilyet a jövőben. Legfőképp a startot kell megnéznünk, innentől kulcsfontosságú lesz. Innentől már csak előre tekintünk, és a visszavágásra törekszünk.” értékelt Munnings.

A galibát okozó Hansen ezzel szemben jobban magára vette a történteket:

„Nem úgy alakult, ahogy terveztük. Nehéz ezt lenyelni, amikor szombaton minden olyan jól alakult. Kétségkívül ez volt a legjobb időmérőnk, egyáltalán nem volt semmi hiba benne.

Magabiztos voltam vasárnap, de ilyen a verseny, át kell lendülni a hullámhegy utáni hullámvölgyön is. Tudtam, hogy nyomnom kell, hogy Sainz elé kerüljek, de az autó kifogott egy buckát, mikor már mögötte voltam, és megborultam. Szerencsére minden rendben volt, és sok pozitívumot tudunk magunkkal vinni az elkövetkező versenyekre, például a tempónkat.”

Forrás:Extreme E

Friss