back to top
2024. május 08. 23:50

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EKevin Hansen jelenti, felépült a sérüléséből

Kevin Hansen jelenti, felépült a sérüléséből

-

Még februárban az Extreme E szezonnyitóján sérült meg egy nagyobb ugratásnál Kevin Hansen, aki az elmúlt hónapokat a felépüléssel töltötte.

„Molly [Taylor, a csapattársa] betétet használ az ülésbe, én nem. Amikor a kör végi lejtőn Neomban hozzányomódtunk az üléshez, de az én derekam csúszkált egy kicsit. Előrébb dőltem, emiatt a hátamra érkezett minden nagyobb erőhatás. A derekam közben elmozdult és megnyomta ezzel az egyik csigolyámat, ami a repedéshez vezetett.fejtette ki a svéd pilóta.

„Volt már rosszabb is rallycrossban, de itt a terep egy rossz pontját kaptam el a rossz pillanatban, ezért sérültem meg. Hatalmas volt a fájdalom, és szinte azonnal tudtam, hogy eltört valami a gerincemben. Kétségem sem volt, még roppanást is hallottam, nagyon hangos volt. Közvetlenül éreztem.

Az adrenalin segített, hogy még ki tudjak ugrani az autóból. Nagyon féltem, mert tudtam, milyen veszélyesek az ilyen sérülések. Nem tudtam, mennyire súlyos a helyzet, hogy teljesen összenyomta-e, vagy valami teljesen más történt.”

Hansen amint kiért a csapattagok közé, hátára feküdt, utána kórházba szállították, majd Európába visszatérve a Red Bull létesítményében lábadozott tovább.

„Biztos akartam lenne abban, hogy mielőtt bemennék a Red Bullhoz, otthon tudjak járni, mozogni fájdalom nélkül. Ezzel javítottam a vérkeringésem, és a gyógyulásom, mert nem rozsdásodtam be. Ez az elején sokat segített, amíg merevítőben voltam.”

Áprilisban Hansen aztán már vissza is tért a volán mögé, akkor a rallycross autóját vezette. Aztán egy hónappal később az Extreme E programjának keretén belül Szenegálban tisztított meg egy tengerparti szakaszt a szeméttől.

„Most az a következő lépés, hogy újra magabiztos legyek az autóban. 110%-osnak kell éreznem magam, és visszaszerezni a teljesítményemet, a baleset előttről. Meg kell erősítenem a versenyképességemet és azt figyelnem, hol javulhatok még. Tovább szeretném építeni a fizikai és mentális erősségemet, mint korábban. Ezt még meg is köszönhetem a sérülésemnek.”

Friss