2024. április 25. 15:06

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EAnnyira őrült volt Kevin Hansen futama, hogy kórházba szállították

Annyira őrült volt Kevin Hansen futama, hogy kórházba szállították

-

Repedt csigolyával és tüdősérülésekkel ment kórházba a Desert X-Prix Flúgos Futamát [tükörfordításban őrült verseny] követően a JBXE pilótája, Kevin Hansen.

A svéd legjobban kapta el a rajtot a négy autóból, akik közül csak egy juthatott a döntőbe. Az első kör végéig tartotta a pozícióját, de a boxutcát megelőző nagy lejtőn rosszul érkezett, és meg is sérült.

JBXE, Extreme E, rallycafe.hu
Kevin Hansen autója az Extreme E első idei versenyén – Fotó: Charly Lopez/Extreme E

Végül emiatt átlépte a sebességhatárt is, de – mint utólag kiderült – ez nem változtatott a végeredményen. Az autó átadása után Hansen kifejezetten kimerültnek tűnt, de még a helyszínen orvosi segítségben részesítették, mielőtt Tabukba szállították volna.

„Mint látni, már támasztékkal tudok ülni, és az orvosok szerint hamar begyógyulnak majd a sebeim.” írta a fiatalabb Hansen testvér egy Instagram poszt formájában.

„Köszönöm az üzeneteket, a helyszíni csapatnak a segítséget és a kórházi dolgozóknak is itt, Tabukban. Jól viselték gondomat, amióta csak kiugrottam az autóból a pályán.”

A verseny másik sebesültje, Christine GZ még a szombati napon szenvedett balesetet, de másnap már ott volt a versenyhelyszínen. Három helyen törött lábával műtétre is szüksége lesz. A következő Extreme E versenyre csak májusban kerül sor, így lesz ideje gyógyulni.

A vasárnapi futamon a csapat tartalékversenyzője, Hedda Hosas ugrott be helyette, de a Veloce a jó időmérős tempó ellenére végül utolsó lett Szaúd-Arábiában.

Kevin Hansen ezzel az üzenettel bíztatta Twitteren: „Maradj erős, C! Visszatérünk!”

Friss