2024. április 19. 06:27

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EHatalmas balesettel indult a Veloce szezonja

Hatalmas balesettel indult a Veloce szezonja

-

Az éjjeli és reggeli eső után a pálya állapota folyamatosan romlott, és az utolsó előtti autónál (Veloce) megtörtént a baj.

Bár csak pár napja jelentették be az új formátumot, az Extreme E megváltoztatta az időmérőt: az első körben egyenként engedték el az autókat.

A csapadék miatt a homok nehezebbé vált, emiatt nőtt a tapadás, és nem volt akkora porolás az autók mögött. A sötétebb színű felszínen jól látszottak az első menetben használt nyomvonalak.

Loeb (X44) még két kerékre is állította autóját az addigi leggyorsabb időhöz vezető úton, de az utánuk érkező Rosberg csapat megdöntötte az idejüket.

Tamara Molinaro (Xite Energy) első nekifutásra sokáig tartotta Kristoffersson (Rosberg) idejét, de végül csak az ötödik időt érték el.

Végül a Veloce volt a legveszélyesebb a bajnokcsapat idejére, azonban két kanyarral a vége előtt Christine GZ felborult a fellazuló homokban. A brit csapat így a második évet is nagy balesettel kezdte.

A hölgy bicegve érkezett meg az orvosi sátorba, és kórházba szállították további kivizsgálásra. A csapat képviselője szerint a bal bokáját húzta meg.

Kétséges, hogy ő vagy a csapat folytatni tudja-e. Amennyiben az autó rendben van, a csapat – és ideiglenesen a bajnokság – tartalékpilótája, Hedda Hosas ugorhat be a spanyol helyére.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Extreme E (@extremeelive)


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Extreme E

Friss