2024. április 27. 01:05

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EAusztrál csapat csatlakozik jövőre az Extreme E mezőnyéhez

Ausztrál csapat csatlakozik jövőre az Extreme E mezőnyéhez

-

A 2023-as szezonban még egy alakulat, az XE Sports Group is indul majd az Extreme E-ben ezzel tizenegyre növelve a csapatok számát.

A projekt mögött a Magyarországon is töltőpontokat üzemeltető EVDirect áll, akik a BYD nevű márkájukat szeretnék népszerűsíteni a motorsporttal. A fiatal sorozat első óceániai csapata lesznek ezzel, az eddigi európai és amerikai istállók mellett.

A csapat képviselői május végén írták alá a megállapodást az Extreme E képviselőivel a Monacói Nagydíjat követően, a St. Helena hajón.

„A sorozat a kezdetektől fogva húzóerőt jelentett mind az extrém versenyzés, a környezeti tudatosság és az egyenlőség szempontjából is. Ez egybeesik az XE Sports Group törekvéseivel is, hiszem mi az éghajlati és szociális problémákkal szemben szeretnénk valódi változást elérni helyi szinten.” foglalta össze Luke Todd, a csapat igazgatója.

„Ez a befektetés és az Extreme E-ben való részvételünk lehetővé teszi számunkra, hogy a BYD minőségi és megfizethető járműveit népszerűsítsük Ausztráliában és a tágabb Ázsiai-Óceániai régióban.

Az XE Sports Group saját tudományos és környezetvédő programmal készül majd, ami kiegészíti majd a bajnokság hasonló törekvéseit. Ezért létrehozzunk az Asia Pacific Alapítványt, amivel célunk, a szegénység csökkentése és az életkörülmények javítása a technológiai újításokkal, mint amilyen például a lítium elemek újrahasznosítása és a napenergia használata megközelíthetetlen vagy távoli helyeken.

Ami a versenyt illeti, azért jövünk az Extreme E-be, hogy nyerjünk. Világszintű csomaggal szeretnénk előállni az X44, a Rosberg X Racing, a JBXE meg a többi csapat ellen. Az ausztrálok arról híresek, hogy jók vagyunk a sportokban, és mi sem adjuk alább. A bolygóért és a győzelemért versenyzünk majd.”

Az XE Sports Group lesz a második később csatlakozó csapat a McLaren idei debütálása után.

XE Sports Group, Extreme E, rallycafe.hu
Fotó: Extreme E
Forrás:Dirtfish

Friss