2024. március 29. 14:27

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EGrosjean kipróbálná a Baja 1000-et és az Extreme E-t is

Grosjean kipróbálná a Baja 1000-et és az Extreme E-t is

-

Míg Romain Grosjean eddigi karrierje teljes mértékben a pályán zajlott, a francia versenyző karrierje újjászületése után azonban több új területet is kinézett magának.

Mivel az Andretti Autosport mindkét sorozatban jelen van, a kapcsolat adott, bár a tesztet leszervezni valószínűleg nem lesz annyira egyszerű, mint amennyire a Catie Munnings-szal folytatott beszélgetésből sejlik.

Az Extreme E csapat női pilótája ugyanis vendég volt az IndyCar Road Americán rendezett fordulóján, Grosjean és ő ott beszélgettek. Munnings igen lelkes fogadtatásban részesült, amikor javasolta, egyszer a francia is próbálja ki az Extreme E-t, ezt a választ kapta:

„Mindenképpen olyan dolog, amit kipróbálnék. Talán először a Baja 100-en indulnék, aztán az Extreme E-ben. Az is elég király, tetszik az ötlet.”hangzik el a sorozat által közzétett rövid videóban.

Eddig csak két korábbi F1-es pilóta vezetett Extreme E autót versenyen, Jenson Button. A brit világbajnok saját csapatával az első futamon állt rajthoz tavaly, aztán a második fordulóra Kevin Hansen váltotta őt. Azóta Button a Nitro Rallycross mezőnyébe készül.

Rajta kívül az egy királykategóriás futamon és jónéhány Monte Carlo Rallyn rajthoz álló Stéphane Sarrazin volt az, aki a Veloce

Ami az IndyCar pilótákat, és terepre való kiruccanásokat illeti, Alexander Rossi volt eddig lelkes Baja 1000 résztvevő. Ő harmadik nekifutásra tavalyi kategóriagyőzelme (Class 7) után döntött végül úgy, hogy mégis az IndyCarra koncentrál majd.

Az Indy 500 győztes mellett már Button is kipróbálta magát a mexikói versenyen, de 2019-es indulásakor csak egy kiesést sikerült elkönyvelnie.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss