2024. április 19. 05:05

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EKiszorult az Extreme E-ből a sorozat női bajnoka

Kiszorult az Extreme E-ből a sorozat női bajnoka

-

Hiába nyert bajnokságot tavaly, Molly Taylor már a második szezonban sem kapott helyet az Extreme E mezőnyében.

Az ausztrál hölgy tavaly három versenyt nyert meg Johan Kristoffersson oldalán a Rosberg Xtreme Racing színeiben, és pontegyenlőséggel lett a sorozat első női bajnoka.

Azonban Molly Taylor helyét Mikaela Ahlin-Kottulinsky vette át Rosbergéknél az Extreme E idei szezonjára, az első versenyen azonban még mentőövet kapott a JBXE-től. Tovább azonban nem tart a történet.

„Úgy döntöttem, hogy ideiglenesen visszább lépek egy kicsit, és több háttérben zajló projekten dolgozom, amikkel kapcsolatban feldobott és szenvedélyes vagyok.” írja Taylor Instagram oldalán.

„Nagyon élveztem, hogy beugorhattam a JBXE-hez, akik tényleg mindent megtettek, hogy ez megvalósulhasson. Azt kívánom, fantasztikus szezonjuk legyen, szurkolni fogok nekik.

Azzal kapcsolatban, mi jön nem sokat mondhatok, de sokat jelen az, ha továbbra is támogatnak és hisznek bennem. Nem mindig könnyű az utadat járni, és néha tenni kell egy nagy lépést. Számomra ez az.” – jegyezte meg sejtelmesen.

Helyén a Veloce Racing tartalékpilótája, Hedda Hosas indul majd, aki a megsérülő Christine GZ helyére ugrott be Szaúd-Arábiában a Flúgos Futamra. Ezzel a 24 éves Kevin Hansen és a 21 éves norvég hölgy a legfiatalabb párost alkotják majd az Extreme E-ben.

Lance Woolridge, Christine GZ, Hedda Hosas, Veloce Racing, Extreme E, XE
Lance Woolridge, Christine GZ és Hedda Hosas csapatképe a Desert X-Prix-n – Fotó: Sam Bloxham/LAT Images/Extreme E

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss