2024. április 18. 19:41

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EJohan Kristoffersson ha újra kezdhetné, rally versenyző lenne

Johan Kristoffersson ha újra kezdhetné, rally versenyző lenne

-

Johan Kristoffersson bár ötször megnyerte már a Rallycross Vb-t, és más bajnokságokban is képes volt a csúcsra érni, mégis, ha újra kezdhetné karrierjét akkor rally versenyző lenne. 

34 éves kora ellenére már a motorsport egyik legsikeresebb versenyzőjének számít Johan Kristoffersson, aki már ötször tudta megnyerni a Rallycross Vb-t, bajnok tudott lenni 2021-ben az Extreme E sorozatban, valamint a Skandináv Turaautó Bajnokságban is. 

2015-ben a svéd pilóta azonban debütált a rallysportban is, amikor elindult a norvég Numedalsrallyn, majd egy évvel később már az első WRC futamán is rajthoz állt Svédországban, ahol 2019-ben már dobogóra állhatott a WRC2-ben, és a Finn Rallyn is harmadik helyen zárt. Egy évvel később ismét harmadik lett a Svéd Rallyn a WRC2-ben. 

A havas WRC futamon idén is jelen volt, azonban a Kristoffersson Motorsport Volkswagenjét ezúttal Ole Christian Veiby vezethette, aki második helyen zárt a WRC második kategóriájában. 

“Ha nem készülsz fel kellően egy maratoni futásra, akkor nem jelent nagy élményt – mondta Johan Kristoffersson a Dirtfish azon kérdésére, hogy miért nem ő indult a Svéd Rallyn. – Szerettem volna indulni, de a kellő költségvetés nem állt rendelkezésre, így inkább Veibynek adtuk az autót. Szívesen indulnék még rallykon, de jelenleg nincs meg a kellő anyagi háttér.” 

A svéd pilóta bár boldog, hogy offroad versenyző lett, de ha újra kezdhetné karrierjét, akkor máshogy döntene. 

“A rallycross az a hely, ahova tartozom, de ha ismét 18 vagy 20 éves lennék, akkor rally versenyző lennék, mert az nagyon menő. Azt gondolom, hogy rallyversenyzőként hatalmas kihívás sikeresnek lenni és sikerre vezetni egy csapatot. Ahhoz, hogy hasonló szintre kerüljek a rallyban, mint amilyen szinten most vagyok a rallycrossban több éves tapasztalat kell, és akkor sem biztos, hogy sikerül elérni a szintet. A rallycrossban is segít, hogy néhány rallyn elindulok, korai karrierem során a rallyn való versenyzést használtam a rallycrossra való felkészülésre.” 

Kristoffersson idei első rally versenyén március 4-én indul, ez pedig a Numedalsrally lesz. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss