2024. április 28. 20:45

KezdőlapTEREPRALLYEXTREME EKiszáll Lewis Hamilton csapata az Extreme E sorozatból

Kiszáll Lewis Hamilton csapata az Extreme E sorozatból

-

Lewis Hamilton azt követően, hogy sokkolta az F1 világát azzal, hogy 2025-től a Ferrarihoz igazol, újabb sokkoló bejelentést tett: az X44 csapat kiszáll az Extreme E bajnokságból. 

“Három év részvétel után bejelentjük, hogy az X44 2024-ben nem indul az Extreme E sorozatban – áll Lewis Hamilton csapatának közleményében. – Hihetetlen három évet töltöttünk a sorozatban, több futamgyőzelmet és világbajnoki címet szerezve. Köszönjük pilótáinknak, Christina Gutierreznek, Fraser McConnellnek és Sébastien Loebnek, valamint minden csapattársunknak, akiknek a kemény munkájával eltudtuk érni eredményeinket. A pályákon elért eredményeknél is büszkébbek vagyunk arra, hogy megmutathattuk, hogy miként lehet a motorsportot fenntarthatóbbá tenni.” 

Az X44 az Extreme E sorozat indulásától, 2021-től része volt a bajnokságnak, 2022-ben Gutierrez és Loeb segítségével egyéni és csapat világbajnoki címet is ünnepelhetett. 

Lewis Hamilton csapata bár versenyezni nem fog 2024-ben az elektromos autók bajnokságában, továbbra is figyelemmel követi azt. 

Teljesen új FIA bajnokság indul 2025-ben

“A pályák széléről 2024-ben is szurkolni fogunk az Extreme E tagjainak és figyelemmel kísérjük, az Extreme H sorozattal kapcsolatos híreket.” 

Az Extreme H bajnokság 2026-ban indulhat a tervek szerint hidrogén meghajtású autókkal.

Friss