2024. március 28. 09:44

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSMolnár Martin elődöntő ötödik hellyel nyitott a WSK-ban

Molnár Martin elődöntő ötödik hellyel nyitott a WSK-ban

-

Harcos futamok során Molnár Martin remekelt a WSK-szezon első önálló futamán, Lonatóban, a Champions Cupon. Az elődöntőben az előkelő ötödik helyen végzett. A döntőben a harmadik helyen is állt, végül ötödikként futott be, de tíz másodperces büntetést kapott, amivel a 16. helyre sorolták vissza. A versenytempójával azonban így is elégedett lehet. 

Kalandosan kezdődött a WSK-szezon, hiszen a Champions Cup eredeti helyszíne, az Adria Speedway nem tudta fogadni a mezőnyt, így a versenyzők átköltöztek Lonatóba. Itt a köd nehezítette meg a fiatalok dolgát, több szabadedzést is törölni kellett. Ez nem jött jól Martin számára, hiszen a gokart végső finomhangolását nem tudták elvégezni az időmérő előtt. 

Ennek ellenére a 34 fős OKJ-mezőnyben az időmérő 11. helyét szerezte meg. A három előfutamban 16., 11. és 13. lett, összesítettben pedig a 10. helyen jutott elődöntőbe. Itt a hétvége legjobb teljesítményét nyújtva, öt helyet javítva az ötödik helyen ért célba, taktikusan feladta a negyedik helyet azért, hogy a döntőben a számára kedvezőbb oldalról rajtolhasson. 

Fotó: Molnár Martin // WSK Champions Cup, 2022

A döntőben az ötödik helyről rajtolva feljött a harmadikra, kedvezőtlen helyzetbe került, mert egy előtte kialakult baleset miatt ő is lelassult, majd folyamatosan az ötödik-hatodik helyen csatázott, végül ötödiknek futott be. A küzdelemben beesett az első lökhárítója, amiért öt másodperc büntetést kapott, illetve egy másik incidensért további öt másodperccel büntették, így a 16. helyre sorolták vissza. 

„Összességében jó hétvégénk volt, szerintem sikerült magamból kihozni a legjobbat – mondta Molnár Martin. – Az időmérő után nem voltam felhőtlenül boldog és az egyik előfutamban is hibáztam. Az elődöntőben a tizedik helyről rajtoltam, sikerült feljönni az ötödikre. A döntőben jól rajtoltam, de az első körben volt előttem egy ütközés, ami miatt veszítettem pár pozíciót.” 

Fotó: Molnár Martin // WSK Champions Cup, 2022

„Onnantól kezdve pedig elég nehéz volt előre jönni. Az utolsó körben megint volt előttem egy ütközés, amit szerencsére külső íven ki tudtam kerülni. Ötödiknek futottam be, a büntetés után lettem 16. helyezett. A teljesítményemmel elégedett vagyok, motorerőben és beállításban nem voltunk tökéletesek, de így is jó hétvégénk volt.”

A WSK-sorozat a héten, január 27–29-e között folytatódik a négyfutamos Super Master Series első versenyével, amelyet szintén Lonatóban rendeznek.

Molnár Martin, WSK Champions Cup, Lonato, 2022. január 21–23. OKJ eredmények
Résztvevők: 34
Időmérő: 11.
1. előfutam: 16.
2. előfutam: 11.
3. előfutam: 13.
Előfutamok összesen: 10.
Elődöntő: 5.
Döntő: 16. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss