2024. április 16. 23:53

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSWSK: Négy magyar jutott döntőbe

WSK: Négy magyar jutott döntőbe

-

Küzdelmes hétvégéje volt a magyar versenyzőknek a WSK Super Master Series második futamán, Lonatóban. Az igen harcos futamok során az öt magyar résztvevőből négyen jutottak döntőbe. Krózser Menya legjobb OK eredményét érte el, míg Gáspár Benett megszerezte idei első Mini pontjait. 

Rendhagyó módon a harmadik futamra is Lonatóban maradt a WSK mezőnye, ahol a szezonnyitó önálló verseny, a Champions Cup után a négyfutamos Super Master Series első két versenyét is rendezték. A magyar színeket öten képviselték, OK (Senior) kategóriában Krózser Menyhért, OKJ-ben Hideg Ádám és Molnár Martin, míg Miniben Gáspár Benett és Gender Tamás.

Ahhoz képest, hogy mindössze harmadik WSK futamát teljesítette Krózser Menya az OK kategóriában, nagyon jól szerepelt. Az elődöntőben hatodik lett – ami az eddigi legjobb OK eredménye – és a döntőben is megvolt az esélye egy jó helyezésre, ám kétszer is kilökték, de ennek ellenére a 15. helyig felkapaszkodott. Menya ezzel 10 pont szerzett és 13 ponttal a bajnokság 20. helyén áll. 

Nagyon fel volt bolydulva a junior (OKJ) mezőny, volt olyan előfutamuk, ahol nem kevesebb, mint húsz versenyző esett ki. 

Fotó: Hideg Team

Hideg Ádám nagyon biztatóan kezdett, de az időmérőn tempót veszítette, amit csapata egy vázcserével orvosolt. Az első előfutamában pedig egy baleset miatt kiesett. Innen már a döntőbe jutás is komoly fegyvertény lett volna. Ádám azonban szárnyalt és beverekedte magát az elődöntőbe. Itt ötödiknek futott be, de két büntetés miatt végül 22. lett, a döntőben pedig további pozíciókat javítva a 19. helyet szerezte meg. 

Molnár Martin számára sem volt túl biztató a tempó az időmérőn, de még az előfutamok során sem, amit végül a csapat egy motorcserével próbált megoldani. Meg is lett az eredménye, Martin az elődöntőben a 15. helyről rajtolva 9. lett. A döntőben azonban balesetbe keveredett és kiesett. 

Fotó: Molnár Martin

A Mini kategóriában Gáspár Benett jutott be a döntőbe, ahol a 24. lett. Az elődöntőben pedig az igen előkelő 10. helyen végzett, amivel megszerezte idei első négy bajnoki pontját. 

Gender Tamás szintén Mini kategóriában az A elődöntő 26. helyén zárt. 

A WSK Super Master Series harmadik futamát március 3–6-a között rendezik La Concában.

WSK Super Master Series 2. futam, Lonato, 2022. február 10–13.
(magyar eredmények)

Mini
Gáspár Benett: döntő: 24.
Gender Tamás: A elődöntő: 26.

OKJ
Hideg Ádám: döntő: 20.
Molnár Martin: döntő: 33. (kiesett)

OK
Krózser Menyhért: OK döntő: 15.

WSK Super Master Series bajnokság állása
(magyar eredmények)

Mini
28. Gáspár Benett 4 pont

OKJ
15. Hideg Ádám 31 pont
20. Molnár Martin 12 pont

OK
20. Krózser Menyhért 13 pont

Teljes eredménylista itt található.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss