back to top
2024. május 21. 03:57

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSElégedetlen magyarok a Champions of the Future szezonnyitóján

Elégedetlen magyarok a Champions of the Future szezonnyitóján

-

Két magyar versenyző is szép eredményeket ért el a Champions of the Future szezonnyitó, önálló futamán, a Winter Seriesen. Az olaszországi Franciacortában Hideg Ádám az OKJ mezőnyben nyolcadik lett, Molnár Martin pedig az elődöntő hatodik helyével hívta fel magára a figyelmet. Azonban mind a ketten elégedetlenek voltak.

Két hét szünet volt a WSK Super Masters Series második és harmadik futama között. Ezt a mezőny egy része tesztelésre használta fel, míg a többiek február utolsó hétvégéjén a Champions of the Future sorozat Winter Series futamán álltak rajthoz Franciacortában.

A Champions of the Future, a WSK és az Európa-bajnokság mellett a harmadik gokart sorozat, amely OK illetve OKJ motorokat használ, promótere ugyanaz az RGMMC, amely az FIA Európa-bajnokságot is rendezi. Általában az Eb-futamok előtti felkészülési versenyként szokták megtartani, most azonban rendhagyó módot egy önálló – nem bajnoki – szezonnyitó futammal, a Winter Series-zel kezdték a 2022-es évet.

Az OK (Senior) és OKJ (Junior) kategóriák mellett a váltós KZ2 résztvevői is versenyezhettek.

Champions of the Future
Fotó: Molnár Martin

Hazánkat két versenyző képviselte az OKJ mezőnyben, ahol igen komoly problémát okozott a gumi kérdés. A sorozat (és a WSK) beszállítója, a Vega nem tudott elegendő abroncsot gyártani az eseményre, így egész Európából össze kellett szedni a raktáron lévő készletet. Ebben voltak frissebb és régebbi gyártású gumik. Utóbbiak elsősorban a karkasz keménységéből veszítenek, így a teljesítményük is romlik.

Valószínűleg egy ilyen szett gumit kaphatott Molnár Martin, akinek a tempója a szabadedzések után – ahol a csapat saját gumijait használta – rohamosan romlott.

Az 56 fős mezőnyben az időmérőn 23. lett, majd mind a három előfutamán javított. Az elődöntőnek is beillő Super Heatre két új gumit kapott, amivel a 6. helyet szerezte meg. A döntőben a négy új gumija megint csak nem tapadt és Martin is hozott pár rossz döntést, így végül a 19. helyezést szerezte meg.

Fotó: Hideg Team

Hideg Ádámnak sem sikerült túl jól az időmérője. Az egész mezőny egy kicsit eltaktikázta magát, mindenki a végén akart bemenni, így hatalmas forgalom lett. Ebben Ádám a 34. helyet szerzete meg. Az előfutamok során viszont tört előre. A legjobb helyezése a 3. volt, amihez 14 pozíciót kellett javítania.

A döntőben is folytatta a jó szereplést és a 19. helyről rajtolva 8. lett.

Mindkét magyar versenyző elmondhatja magáról, hogy jól szerepelt, de mind a ketten kicsit elégedetlenek voltak, hiszen egy jobban sikerült időmérővel és Martinnál egy szerencsésebb szett gumival akár a dobogóért is küzdhettek volna.

Hivatalos eredmények.

Friss