2024. március 28. 19:07

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSWSK: Három magyar az ítéletidőben

WSK: Három magyar az ítéletidőben

-

Hatalmas eső nehezítette meg a WSK Super Master Series harmadik futamát, a dél-olaszországi La Conca pályáján. A három magyar versenyzőből ketten így is pontot szereztek. 

Az időmérőkig nagyjából rendben volt minden az olasz csizma sarkában, Leccétől délre eső La Conca pályán. Ám akkor megnyíltak az égi csatornák és komoly mennyiségű víz öntötte el a pályát. 

Voltak teljesen vizes futamok, akadtak amelyikre felszáradt egy nyom, ezért slickkel kellett menni, viszont ha erről letért az ember azonnal a füvön találta magát. Ennek megfelelően jó sok sár is került az aszfaltra. A vizes pálya csúcspontját pedig azok a futamok jelentették, amelyekben akkora víz állt a pályán, hogy a gokartok alja felúszott rajta. 

Ezzel küzdött Molnár Martin is, aki az előfutamok során hozott ugyan egy nagyon erős negyedik helyet az OKJ kategóriában, de a másik három futamon ő is a pálya szélét látogatta – egyszer a fennakadt gázpedál miatt. Ennek ellenére az elődöntőben 10. lett, amiért hat pont járt. A döntőben pedig a rajt után belekeveredett a darálóba és miután kijött belőle már csak a 23. helyig tudott felkapaszkodni. 

A Mini kategóriában Gáspár Benett az elődöntőben 13. lett, amivel ő is szerzett három pontot, míg a döntőben a 26. helyen ért célba. Gender Tamás pedig az előfutamok során végzett a 41. helyen.

A szokásos öt magyar WSK-versenyző közül ketten is kihagyták a futamot. Hideg Ádámot a hétvégén láthatjuk újra a Super Master Series negyedik futamán, Sarnóban. 

Szintén távol maradt az OK kategóriában versenyző Krózser Menyhért. Ő a hét elején Sarnóban tesztelt és mivel a csapattal úgy találták, hogy a kétnapos teszt ellenére sem sikerült tökéletes beállítást találniuk, inkább beáldozták egy versenyt, és maradtak Sarnóban tesztelni, hogy a hétvégére a lehető legjobban készüljenek fel. 

A WSK Super Master Series negyedik, egyben utolsó futamát március 10–13-a között rendezik Sarnóban.

WSK Super Master Series 3. futam, La Conca, 2022. március 4–6.
Magyar eredmények:

Mini
Gáspár Benett, döntő: 26.
Gender Tamás, előfutamok után: 41.

OKJ
Molnár Martin, döntő: 23.

WSK Super Master Series bajnokság állása (magyar eredmények)

Mini
32. Gáspár Benett 7 pont

OKJ
20. Hideg Ádám 31 pont
25. Molnár Martin 18 pont

OK
27. Krózser Menyhért 13 pont

Teljes eredménylista itt található.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss