2024. április 24. 03:48

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSKét magyar dobogós a CEE Bónusz Kupán

Két magyar dobogós a CEE Bónusz Kupán

-

21 magyar versenyzővel vette kezdetét a Közép-Európai Rotax Max Challenge (CEE) az olaszországi Jesolóban. A szezont szokásos módon az önálló futammal, a Bónusz Kupával kezdték, amelyen két magyar versenyző, Kovács Zsombor és Szabó Bende is dobogóra állhattak. 

A nemzeti és regionális bajnokságokban a Rotax Max az egyik legnépszerűbb sorozat. A magyar bajnokságot is ebben írják ki. E mellett a magyar versenyzők körében is rendkívül népszerű a Közép-Európai Rotax Max Challenge (CEE), ahol több bajnoki címet is szereztek már hazánk fiai. 

A bajnoki sorozat öt futamból áll, amely az olaszországi Jesolóban kezdődik, majd Kecskeméten folytatódik, a harmadiktól az ötödik versenyig pedig jelenleg az ausztriai Bruck szerepel a naptárban. 

Fotó: Hajóka Sportfotó // Kovács Zsombor 3. helyezett

A szezonnyitó olasz bajnoki futam előtt egy héttel rendezték Jesolóban a Bónusz Kupát, amelyen összesen 21 magyar versenyző állt rajthoz. Néhányan pedig csak az edzéseken vettek részt. 

Az időjárás nem nagyon kedvezett, hiszen vasárnap reggel például három fok volt a levegő hőmérséklete, ami messze elmarad a versenyabroncsok ideális tapadási körülményeitől. 

A Rotax Max sorozatra jellemző, hogy hétvégente három futamon lehet pontot szerezni, az elődöntőben, a döntőben és szuperdöntőben. Utóbbit magasabb pontszámmal értékelik. A hétvége eredményét, pedig a három versenyen szerzett összpontszám adja. 

Fotó: Hajóka Sportfotó // Zsebő Marcell

A legkisebb, MicroMax kategóriában egyedül Deniel Lukjanov indult magyar színekben, aki harmadik lett. A MiniMaxban Zsebő Marcell végzett a hétvége 5. helyén. 

Nagyon biztatóan kezdett JuniorMaxban Krepcsik Áron, aki az elődöntőben második lett, a döntőt megnyerte, így akár a végső győzelemért is harcba szállhatott volna, ám a szuperdöntőben kilökték, így összesítettben meg kellett elégednie a 8. helyezéssel. 

Fotó: Hajóka Sportfotó // Szabó Bende, 3. helyezett

A SeniorMax kategóriában született az egyik legnagyobb magyar siker, ahol Kovács Zsombor a hétvége harmadik helyén végzett. 

DD2-ben két magyar újonc is jól szerepelt, Szabó Bende a 3., Vida Benedek pedig a 8. helyet szerezte meg. 

Bár már nem utánpótláskorú versenyző, de mindenképpen meg kell említeni, a régi motorosnak számító Gyutai Pétert, aki a DD2 Mastersben végzett a 6. helyen. 

A Rotax Max CEE első bajnoki futamát, a hétvégén, március 11–13.-a között rendezik, szintén Jesolóban. 

Fotó: Hajóka Sportfotó // Kovács Zsombor

Köszönet a Hajóka Sportfotónak, a tudósítás elkészítéséhez nyújtott segítségéért.

A teljes, hivatalos eredménylista itt található.

Friss