back to top
2024. június 24. 03:24

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSMolnár Martin legjobb WSK eredménye

Molnár Martin legjobb WSK eredménye

-

Pályafutása legjobb WSK eredményét érte el az OK Junior kategóriában Molnár Martin a Super Master Series negyedik, egyben utolsó futamán az olaszországi Sarnóban. Az elődöntő 6. és a döntő 12. helyezésével 24 pontot szerzett, a bajnokságban pedig 41 ponttal a 18. helyen végzett. Nem volt könnyű helyzetben, hiszen csapatával csak az előfutamokra találták meg a jó beállításokat. 

Először versenyzett Molnár Martin az Energy Corse színeiben Sarnóban, így időre volt szükségük, mire közösen megtalálták a számára kedvező beállítást. Az időmérőn még nem volt igazán jó a tempójuk, és Martin helyezkedése sem sikerült a legjobban, így időmérő csoportjában a 9. lett.

Ezzel a 79 fős OK Junior mezőnyben az összesített 27. helyén állt. A négy előfutamból háromszor sikerült 4-6 helyet javítania a rajtpozícióján, így az elődöntőbe már a 16. helyen jutott be. Itt a 8. helyről rajtolva két helyet lépett előre és a 6. helyen intette le a kockás zászló. A döntőben a 12. helyről indult, feljött a 9-re, de két hibának köszönhetően végül 12. lett. 

OKJ kategóriában ez volt Martin eddigi legjobb helyezése WSK döntőben. Egyben a legtöbb WSK pontot is most szerezte, aminek köszönhetően 41 ponttal a WSK Super Master Series bajnokság 107 nevezőjéből a 18. helyen végzett.

„Munkás hétvége volt, de a végeredménnyel elégedett vagyok – mosolygott Martin. – A hétvége elején nem volt még jó a tempónk. Az Energy Corsénak volt egy jó alapbeállítása, amit rám kellett szabni. Egész héten ezen dolgoztunk. Az időmérőn még nem voltam elég gyors, és én sem helyezkedtem a legjobban, így nem volt igazán tiszta köröm.”

Fotó: Molnár Martin

„Az előfutamokra viszont sokat fejlődtünk, egyre jobb lett a sebességem is. Az elődöntőben külső ívről rajtoltam. Ez a sor mindig veszít pár pozíciót, bár Sarnóban nem olyan sokat, mint mondjuk La Concában.

Ekkor raktuk fel a négy új gumit, amivel még jobb volt a tempóm, de talán az áttételt is módosítani kellett volna. Ennek ellenére 6. lettem. A döntőben a 12. helyről rajtoltam, feljöttem a 9.-re majd elkövettem pár hibát és visszaestem a 15-re. A büntetések után lettem 12. helyezett.” 

„Nagyon örülök ennek az eredménynek, és annak is, hogy a csapattal jól fel tudtuk dolgozni Sarnót. Egyre nagyobb köztünk az összhang. Úgy érzem, hogy a csapat egyre jobban be tudja állítani a vezetési stílusomnak megfelelően a gokartot, úgyhogy nagyon várom Portimaót.”

Fotó: Molnár Martin

Molnár Martin következő versenye a Champions of the Future portugáliai futama lesz Portimaóban, március 25–27-én.  

Molnár Martin, OKJ-eredmények 

WSK Super Master Series 4. fordulója, Sarno
Résztvevők: 79
Időmérő csoport: 9.
Időmérő: 27.
B-D előfutam: 11. -> 7.
A-B előfutam: 12. -> 8.
B-E előfutam: 11. -> 11.
B-C előfutam: 12. -> 5.
Előfutamok összesen: 16.
B elődöntő: 8. -> 6.
Összesített eredmény a döntő előtt: 12.
Döntő: 12. -> 12.

A 2022. évi WSK Super Master Series OK Junior kategória végeredménye:
Résztvevők száma: 107
Bajnoki pontok 4 futam után: 42 pont
Bajnokságban elért helyezés 4 futam után: 18. hely

Teljes eredménylista itt található.

Friss