2024. április 16. 22:23

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSHideg Ádám búcsúversenye Fernando Alonsó csapatától

Hideg Ádám búcsúversenye Fernando Alonsó csapatától

-

Utolsó versenyét teljesítette Hideg Ádám Fernando Alonso csapatában, a DPK-ban a gokart Európa-bajnokság nyitófutamán, Portimaóban. A csapat ezúttal is mindent megtett a sikeres szereplés érdekében, de érezhetően motorerő hátrányban voltak a hétvégén. Ádám egy remek időmérővel és szerencsés előfutamokkal kárpótolta a csapatot, de a döntőben elért 16. helyezése a legtöbb volt, amit a hétvégéből ki lehetett hozni. 

Igen erős OKJ mezőnnyel rajtolt a gokart-Európa-bajnokság a portugáliai Portimaóban. Hideg Ádám a 69 fős mezőnyben az időmérő futamán a harmadik helyet szerezte meg, ami összesítettben a hetedikre volt elég. 

Már ekkor érezhető volt a motorerő hiány, amit az előfutamok rajtjában szerencsésen kompenzált azzal, hogy a mögötte rajtolók megtolták. Így rendre második–ötödik helyezéseket szerzett. Egyszer lett nyolcadik, akkor a karburátor meghibásodás is hátráltatta. 

Fotó: Hideg Team

A szuper előfutamra és a döntőre elfogyott Ádám szerencséje, a rajtnál több pozíciót is veszített, ráadásul mind a kétszer beesett a spoilere – a döntőben már a felvezető körben összetolták a mezőnyt –, amiért öt másodperc büntetés járt, így mind a kétszer a 16. helyen futott be. 

„Az időmérő jól sikerült, szerintem abból kihoztam amit lehet – mondta Hideg Ádám. – Az előfutamokon nem tudtam előzni, de azok még  szerencsésen alakultak, a szuper előfutamban és a döntőben is hiányzott a motorerő. Remélem, egy hét múlva Zuerában újra bizonyíthatok.“

Az eredménytől függetlenül ez volt az utolsó versenye Ádámnak a spanyol DPK-csapat színeiben. 

„Nagyon jó csapatot ismertünk meg a DPK-ban, akiknek a motorsport kultúrája közel áll a miénkhez – mondta Hideg Krisztián, Ádám édesapja. – Most is minden tőlük telhetőt megtettek annak érdekében, hogy Ádámnak a lehető legjobb technikát biztosítsák, a motorerő hiány nem rajtuk múlott. 

Fotó: Hideg Ádám

Szeretném megköszönni nekik az idei évet, Ádám nagyon sokat fejlődött, ami most az időmérőn is látszott és mi is sokat tanultunk tőlük a spanyol motorsport kultúrából. Külön ki szeretném emelni Ádám szerelőjét, Alfonso del Castillót, aki a legjobb szerelő, akivel gokart pályán találkoztam, és egy csupa szív ember. Neki személyesen is szeretném megköszönni, hogy ennyit foglalkozott Ádámmal.“

Hideg Ádám következő két versenye Zuerában lesz, a Champions of the Future és az Európa-bajnokság második futamai, ahol már egy új csapat színeiben áll rajthoz.

Hideg Ádám, OKJ eredményei
Gokart Európa-bajnokság, Portimao (Portugália), 2022. április 8–10.

Résztvevők: 69
Időmérő futam: 3.
Időmérő: 7.
AE előfutam: 5.
AF előfutam: 4.
AD előfutam: 2.
AC előfutam: 8.
AB előfutam: 6.
Előfutamok összesen: 8.
Szuper döntő B: 16.
Összesített eredmény a döntő előtt: 11.
Döntő: 16.

Teljes végeredmény itt található.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss