2024. április 20. 00:50

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSMagyar pontokkal rajtolt a gokart Eb

Magyar pontokkal rajtolt a gokart Eb

-

Szép magyar sikerrel vette kezdetét a négyfutamos gokart Eb. Molnár Martin időmérő futamot nyert és végig a top tízben versenyezve szerezte meg az OKJ kategória  kilencedik helyét. Hideg Ádám pedig egy küzdelmes hétvégével búcsúzott Fernando Alonso csapatától. 

Két héttel a Champions of the Future sorozat szezonnyitója után szintén a portugál Forma–1-es pálya paddockja mögött kialakított pályán vette kezdetét a gokart Európa-bajnokság az OKJ (junior) és OK (senior) kategóriákban.

Előbbiben két magyar versenyző is rajthoz állt. Molnár Martin csapata, az Energy Racing a két futam közti szünetet alaposan kihasználta és a lehető legversenyképesebb gokartot adtak Martinnak, aki saját magát is meglepte azzal, hogy megnyerte az időmérő futamát. Sőt, később még négy top hármas eredmény szerzett az előfutamok során. 

A szuper előfutamban 7., a döntőben pedig 9. lett, amivel 11 pontot szerzett, amivel az OKJ Eb értékelés 7. helyén áll. 

Fotó: Molnár Martin

Hideg Ádámnak szerencsés hétvégéje volt ugyan, de érezhetően motorerő hátrányban volt, amit azonban a DPK csapat próbált kiküszöbölni. Ádám az időmérő futamában 3. lett. Még az előfutamokon is szerencsésen hozta az eredményeket, de a szuper elődöntőben és a döntőben is kevés volt már a tempója, ráadásul mind a kétszer beesett a spoilere, amiért öt másodperc büntetést kapott, így mind a kétszer 16. lett. Ez volt a kaposvári versenyző utolsó futama a spanyol csapat színeiben, a héten már új csapattal folytatja a versenyzést. 

Az OK kategóriában képviselte volna hazánkat, Krózser Menyhért, akit azonban az influenza meggátolt ebben. Sőt, úgy tűnik, hogy Menyának még a hétvégi futamot is ki kell hagynia. 

Fotó: Hideg Team

Az gokart Eb mezőnye most költözik a spanyolországi Zuerába, ahol a hétvégén, április 15–17-én a Champions of the Future második futamát rendezik, rá két hétre, április 29–május 1-jén pedig az Eb második fordulóját. 

Gokart-Európa-bajnokság, Portimao magyar eredmények

OKJ
Molnár Martin: szuper előfutam: 5., döntő: 9.
Hideg Ádám: szuper előfutam: 16., döntő: 16. 

Teljes végeredmény itt található.

Az FIA gokart Európa-bajnokság (Eb) és a Champions of the Future (CF) OKJ és OK, 2022-es versenynaptára

március 24–27. Portimao (CF)
április 7–10. Portimao (Eb)
április 14–17. Zuera (CF)
április 28–május 1. Zuera (Eb)
május 19–22. Kristianstad (CF)
június 2–5. Kristianstad (Eb)
június 23–26. Franciacorta (CF)
július 7–10. Franciacorta (Eb)


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss