back to top
2024. május 22. 22:40

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSKemény magyarok a top 10-ben Zuerában

Kemény magyarok a top 10-ben Zuerában

-

Kemények voltak a magyar srácok a Champions of the Future második futamán, a spanyolországi Zuerában. Az OKJ kategóriának volt olyan szabadedzése, amikor a két magyar végzett az élen. A 72 fős OKJ mezőnyben végül Molnár Martin hetedik, Hideg Ádám pedig tizedik lett, ami már önmagában is szép eredmény, de a tempójuk alapján két hét múlva ennél is többre lehetnek képesek. 

A spanyolországi Zuera adott otthont a Champions of the Future (CF) második futamának. Ennek a bajnokságnak a futamait két héttel az Eb-futamok előtt rendezik, ezért amellett, hogy külön bajnoki sorozatról van szó, egyben felkészülési verseny is az Eb-re.

Ezúttal két magyar indult a versenyen, mind a ketten az OK Junior (OKJ) kategóriában. Az OK-ban szereplő Krózser Menyhért influenza miatt hagyta ki egy héttel ezelőtt a portimaoi Eb- és most a CF-futamot is. 

A két junior versenyző viszont szárnyalt. Molnár Martin időmérője nem sikerült szerencsésen és az elődöntőnek is beillő szuper futamban is elkövetett két hibát. A döntőben a 19. helyről rajtolt és 12 pozíciót javítva hetediknek futott be. Édesapja, Molnár Zoltán pedig nem győzte fogadni a gratulációkat. 

Fotó: Molnár Martin

Nagy várakozással tekintettünk Hideg Ádám első futamára gyári versenyzőként. Ádám el is volt ájulva a Sodikart csapatától, a váztól, de leginkább a motor erősségétől. Szárnyalt is a szabadedzéseken. 

Amikor azonban az időmérőre felkerültek a versenyhétvégére kapott gumik, jelentősen csökkent a tempója. 

Az eset nem új, korábban is előfordult, hogy régebbi gyártású gumikat és újakat kevert a sorozat gumiszállítója. A régebbi abroncsok pedig elöregednek, veszítenek a tapadásukból. 

Ez történt most Ádámmal is, aki az időmérőn még 21. volt, amit a döntőre a tizedik helyre tudott javítani. 

Mind a két magyar srác bajnoki pontokat szerzett a hétvégén. Hideg Ádám 19 ponttal a sorozat 12. helyén áll, míg Molnár Martin 9 ponttal a 16. 

A tempójukat nézve érdemes lesz őket figyelni április 28 és május 1-je között az Európa-bajnokság második futamán, amit szintén Zuerában rendeznek, mert nagyon jó lendületben vannak. 

Sőt, addigra, remélhetőleg Menya is felgyógyul és három rendkívül tehetséges magyar versenyzőért szurkolhatunk. 

A verseny teljes eredménylistája itt található

Friss