2024. február 25. 23:01
KezdőlapUTÁNPÓTLÁSKrózser Menya visszatért

Krózser Menya visszatért

-

Közel két hónap és három verseny kihagyása után végre újra élesben mérkőzhetett meg Krózser Menya a Champions of the Future Euro Series harmadik futamán a svédországi Kristianstadban. A visszarázódást egy privát teszttel, illetve egy héttel a verseny előtt egy helyszíni teszttel próbálta segíteni az MHH Kart Team, az igazi megmérettetés azonban mindig az éles verseny. Menyán érződött a kihagyás, de az is látszott, hogy bemenetről bemenetre javul a teljesítménye.

Egy könnyednek indult influenza szakította meg közel két hónapra Krózser Menyhért versenyszezonját, aki éppen az FIA gokart Európa-bajnokság portimaoi futamára készült, amikor megbetegedett. Azt a versenyt ki kellett hagynia, és mivel egy hét elteltével, terhelésre még mindig köhögött, a zuerai Champions  of the Future (CF) futamon sem tudott rajthoz állni.

Két héttel később szintén ezen a pályán rendezték az FIA Európa-bajnokság (Eb) második futamát, amire Menya már egészséges lett volna, az MHH Kart Team azonban úgy döntött, hogy inkább a CF és az Eb következő helyszínére, a svédországi Kristianstadra koncentrálnak. 

Fotó: MHH Kart Team

Mivel azonban így több hét kimaradt Menyának a versenyzésből, előbb egy kétnapos privát teszten vett rész az ausztriai Bruckban, ami kizárólag a visszarázódást szolgálta. 

Ezt követően Kristianstadban is két napot tesztelt, itt már a technikai hátteret biztosító Ward Racinggel. Ennek célja a pálya megismerése volt – amelyen korábban még nem versenyzett Menya –, illetve különböző beállításokat próbált ki a csapat. Egy héttel később pedig már az éles verseny következett. 

Itt a szabadedzéseken tovább finomították a beállításokat, Menya újabb tapasztalatokat szerezhetett az igen nehezen kezelhető MG gumikról, amelyekkel eddig csak Portimaoban, egyetlen versenyen indult az OK kategóriában. 

Fotó: MHH Kart Team

Az időmérőn, csoportjában 11., míg összesítettben a 67 fős OK mezőnyben 32. lett. Az előfutamok újabb megpróbáltatásokat tartogattak, itt lehetett érezni, hogy mennyit számít a test-test elleni küzdelemben szerzett friss tapasztalat. Menyának szüksége volt pár futamra, hogy ebbe is visszarázódjon. 

Szombaton az eső is megnehezítette a dolgát, hiszen akkor versenyzett másodszorra az MG esős gumijaival. Összességében az öt előfutam után a 45. helyen állt. Ezen az elődöntőnek is beillő szuper futamon tudott javítani és a döntő előtti sorrendben a 42. helyre lépett előre. 

Igen komoly munkát végzett a privát teszttől a helyszíni teszten át a versenyig. Folyamatosan gyorsult, de ezúttal nem jutott döntőbe. 

Fotó: MHH Kart Team

„Nagyon örülök, hogy közel két hónap kihagyás után végre versenyezhettem – mondta Menya. – A kihagyás utáni első tesztre nagy szükség volt, hogy visszarázódjak. Hasznos volt a verseny előtti teszt is, ahol a pályát sikerült jól feldolgoznom. 

A versenyhétvégén sokat dolgoztunk a beállításokkal és én is futamról futamra lettem gyorsabb. Nagyon szeretném ezt a lendületet fokozni és két hét múlva az Eb-n döntőbe jutni és ott egy jó eredményt elérni.“

A csapatok maradtak Kristianstadban, ahol június 3–5-e között rendezik az FIA gokart Európa-bajnokság harmadik futamát. A versenyzők pedig kaptak másfél hét szabadságot, ugyanis a CF és az Eb-futamok között teszt tilalom van a pályán. 

Fotó: MHH Kart Team

Krózser Menya, MHH Kart Team, OK (Senior) eredmények
Champions of the Future, Euro Series, 3. futam, Kristianstad (Svédország) 2022. május 20–22.

Résztvevők: 67
Időmérő csoport: 11.
Időmérő összesített: 32.
AB előfutam: 16.
BD előfutam: 16.
BF előfutam: 18.
BE előfutam: 12.
BC előfutam: 11.
Előfutamok összesítve: 45.
1-es szuper futam: 20.
Összesített a döntő előtt: 42.

Friss