2024. március 04. 11:59
KezdőlapUTÁNPÓTLÁSKrózser Menya – Gumi és aszfalt kombinációja

Krózser Menya – Gumi és aszfalt kombinációja

-

Pályafutása egyik legnehezebb feladata elé állt Krózser Menya a Champions of the Future sorozat első állomásán, a portugáliai Portimaóban. Ebben a bajnokságban az OK mezőny MG gumikat használ, amelyek tulajdonsága jelentősen eltér a WSK-ban használt Leconttól. Ráadásul a portimaói aszfalt nagyon érdes, jól tapad, de a gumikat is igénybe veszi. A kettő kombinációját kellett Menyának kitapasztalnia. 

A WSK sorozat szünetében az OK mezőny a portugáliai Portimaóba költözött, ahol először a Champions of the Future Euro Series bajnoki futamát rendezték, két hét múlva pedig ugyanezen a pályán tartják az Európa-bajnokság első futamát is. 

Az OK mezőnyben a váz és a motor is hasonló volt, mint amit a WSK-ban megszokhattak a versenyzők, de Lecont helyett MG gumikkal versenyeznek, amik egészen más tulajdonsággal rendelkeznek. Egy körön meg lehet találni velük a jó tempót, de sokkal nehezebb feladat az egész versenytávra beosztani őket. 

Fotó: MHH Kart Team

Krózser Menya most versenyezett először az OK kategóriában MG gumikkal. Nem segített neki, hogy a szabadedzések végig esőben zajlottak és gyakorlatilag az időmérőre száradt fel úgy a pálya, hogy a slickeket ki tudta próbálni. 

A 64 fős OK mezőnyben a csoportjában 10., összesítettben pedig 28. lett. Az előfutamok során elég peches volt, hiszen háromszor lökték ki, kétszer pedig büntetést kapott, így a 40. helyen jutott a Szuper előfutamba, ahol a 23. helyet szerezte meg. 

Fotó: MHH Kart Team

A döntő előtti összesítésben 42. lett, így ezúttal nem jutott be a végső összecsapásra. 

„Tanulságos hétvége volt – mondta Menya. – Az MG gumik viselkedését nem könnyű kitapasztalni. Elég szűk az a tartomány, amikor már felmelegszenek, de még nem égeted el őket. Ráadásul a portimaói aszfalt is elég gyilkos, úgyhogy volt feladatom bőven.

Ennek ellenére a döntő simán meglehetett volna. A Szuper előfutamra nem raktuk fel az új gumikat, azokat a döntőre tartogattuk. Jó volt az első rajtom top tízben voltam, aztán a piros zászló után a második is, akkor a 12. helyre jöttem fel, de körülöttem mindenki jobb gumin volt, én pedig nem tudtam őket tartani. 

Fotó: MHH Kart Team

De nem baj, két hét múlva sokkal tapasztaltabbak leszünk ezekkel a gumikkal és akkor döntőbe fogok jutni.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, OK (Senior)

Résztvevők: 64
Időmérő csoport: 10.
Időmérő összesített: 28.
CD előfutam: 12.
DF előfutam: 13.
AD előfutam: 16.
DE előfutam: 11.
BD előfutam: 19.
Előfutamok összesítve: 40.
Szuper előfutam 2: 23.
Összesített a döntő előtt: 42.

Teljes eredménylista itt található.

Friss