2024. március 28. 11:06

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSBucsi Attila a Red Bull Ringen folytatná a dominanciáját

Bucsi Attila a Red Bull Ringen folytatná a dominanciáját

-

Bő egy hónap múlva a Forma–1 mezőnye köröz majd a Red Bull Ringen, az előttünk álló hétvégén viszont a M1RA két fiatal magyar autóversenyzője, a 14 éves Bucsi Attila és a 15 éves Csermely Móric teljesíti ugyanazokat a kanyarokat, mint Max Verstappen, Lewis Hamilton vagy éppen Charles Leclerc.

A Swift Cup Europe idei első fordulóját a Salzburgringen rendezték május elején, és Bucsi Attila nyerte meg mindkét futamot az idénynyitón. A M1RA versenyzője akkor egy olyan pályán aratott sikert, amellyel korábban meggyűlt a baja, most viszont a soron következő helyszín, az ugyancsak ausztriai Red Bull Ring szép emlékeket ébreszt benne.

– Tavaly minden összejött nekem a Red Bull Ringen, ahol az időmérőt és mindkét versenyt megnyertem – emlékezett vissza Attila. – Ha ebből indulok ki, akkor az elvárásokat tekintve most nagyon magasan van a léc, és azon leszek, hogy ne kelljen kevesebbel beérnem. Ugyanakkor azt is tudom, hogy a tavalyi eredmények megismétlése egyáltalán nem lesz egyszerű feladat. Főleg a fordított rajtrácsos versenyen senki sem mehet biztosra adott esetben a nyolcadik helyről rajtolva. A Salzburgringen az időmérőn második lettem, most jó lenne megszerezni a pole pozíciót, aztán a versenyekből az első fordulóhoz hasonlóan kihozni a maximumot.

A M1RA másik versenyzője, Csermely Móric, aki korábban ralikrosszban indult, és a pályaversenyzéssel még csak most ismerkedik, a tizedik és a tizenkettedik helyen végzett az első két futamon a Salzburgringen. A Red Bull Ringen szeretne előrébb lépni.

– Továbbra sem vagyok teljesen elégedett az első fordulóban nyújtott teljesítményemmel, de tudom, hogy türelmesnek kell lennem, még csak most mutatkoztam be ebben a bajnokságban – jegyezte meg Móric. – Már a Salzburgringen is sok tapasztalatot szereztem, rengeteget tanultam. Az elmúlt hetekben Báldi Gergő segítségével szimulátoron készültem a Red Bull Ringre, és úgy gondolom, amennyire lehetett, felkészültem a pályából. Van egy olyan érzésem, hogy nagy tempójavulásra is képes lehetek, ami azt jelentené, hogy a top ötbe, hatba kerülésért lehetek harcban. Ha ez sikerülne, annak nagyon örülnék.

A Stájerországban, Spielberg közelében fekvő Red Bull Ringig a csapat kecskeméti központjától mintegy 500 kilométeres utat kell megtennie a M1RA-nak, amely a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) partnere a #közlekedjbiztonságosan kampányban. Bucsi Attila szerint a pálya varázslatos környezetben található, ugyanakkor még inkább oda kell figyelni a biztonságos közlekedésre az oda vezető út során.

– Magát a pályát is szeretem, de igazán a környezete az, ami magával ragadott – árulta el Attila. – A Red Bull Ringet hegyek és dombok veszik körbe, már az odaúton is észnél kell lenni, mert emelkedős, kanyargós szerpentineken közelítjük meg. Sok a beláthatatlan szakasz, amelyeken fontos a biztonságos sebesség megválasztása. Egyébként sem érdemes túlságosan sietni, mert olyan szép a táj, mintha egy másik bolygón lennék. Ezeket a pozitív energiákat is viszem magammal a versenyekre.

A Swift Cup Europe programja a Red Bull Ringen:

Péntek (június 3.)

Szabadedzés – 11:30
Kvalifikáció – 16:30

Szombat (június 34.)

Első futam – 09:20
Második futam – 18:50


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss