2024. április 20. 00:55

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSHideg Ádám az edzésen még a leggyorsabb volt 

Hideg Ádám az edzésen még a leggyorsabb volt 

-

Két szabadedzést is megnyert Hideg Ádám az OKJ kategóriában a gokart Európa-bajnokság harmadik fordulóján, a svédországi Kristianstadban. A versenyre kapott abroncsok azonban egészen másképp működtek a gokartján. Így a Sodikart gyári csapatának magyar versenyzője igen hosszú utat járt meg az időmérő 25. helyétől a döntő 14. helyéig. Amit lehetett kihozott a hétvégéből és ezúttal sokkal erősebb volt a pályán, mint két hete a Champions of the Future bajnoki fordulóján. 

Nagyon biztatóan indult Hideg Ádám hétvégéje a svédországi Kristianstadban. Két héttel korábban a Champions of the Future bajnokság harmadik fordulóját rendezték a pályán, akkor elég sok kalandba keveredett a Sodikart magyar versenyzője. Azonban a kéthetes szünetben – ami alatt teszttilalom volt a pályán – alaposan összeszedte magát és nagyon jó formában tért vissza, hogy az FIA gokart Európa-bajnokság harmadik fordulóján vegyen részt. 

Már a kézi időmérésű edzéseken is megvillantotta a gyorsaságát. Az időmérője előtt tartott utolsó két – már mért – edzést is megnyerte az OKJ kategóriában. Eddig a pontig a csapatok saját versenygumit használtak. Az időmérőtől kezdve kapott minden versenyző tíz abroncsot, amit a hétvége hátralévő részére kellett beosztania. 

Hideg Ádám
Fotó: Hideg Team

Ezekkel a gumikkal három tizedet lassult Ádám, az időmérő csoportjában kilencedik lett, míg a 73 fős mezőnyben összesítettben a 25. helyen végzett. A gumi okozta lemaradást a csapat próbálta beállítással kompenzálni, ez hol bejött, hol nem, de Ádám nem adta fel. Az előfutamok alatt négy helyet javítva 19. lett. 

Az A szuper előfutamban kilencediknek intették le, amivel további három helyet lépett előre és a 16. helyen jutott döntőbe. Itt a rajtnál meglehetősen szétszakadt a mezőny, csak 23.-nak tudott eljönni, de sikerült felverekednie magát a 14. helyre. 

Így minden nehézség ellenére a hétvégén folyamatosan lépdelt előre és nagyon erős teljesítménnyel mentette meg a megmenthetőt. 

Fotó: Hideg Team

„Sajnos ezzel a gumi rulettel nehéz mit kezdeni – mondta Hideg Krisztián, Ádám édesapja. – A szabadedzéseken nagyon jó volt Ádám tempója, a versenyre kapott gumik ennyit tudtak. Valószínűleg a globális nyersanyaghiány okozhatja ezt a szórást. Az egyik készlet gumi jobb, a másik kevésbé, és csak a szerencse dönt, hogy ki melyikből kap. 

A Sodikart próbált utána menni a beállítással. Az előfutamokon sok mindennel kísérleteztek. Ádám egy 6. és két 7. helyet szerezett. Amikor 9. és 10. lett, akkor túl sok vagy túl kevés volt a tapadása. 

Ennek ellenére szépen jött előre. A döntőben szerencsétlen volt a rajt, nagyon széthúzódott a mezőny, de itt is javítani tudott.

Pozitívuma volt a hétvégének, hogy Ádám sokkal összeszedettebben, érettebben versenyzett, mint két hete, nem ment bele semmilyen fölösleges kockázatba, minden szituációból kihozta a legtöbbet. 

Fotó: Hideg Team

Eredményben lehetett volna jobb ez a hétvége, de sokat fejlődött, ezt a formáját kell megtartani, és akkor ha legközelebb szerencsés lesz, az eredmény is jönni fog.“

Hideg Ádám, OKJ eredményei
FIA gokart Európa-bajnokság, Kristianstad (Svédország), 2022. június 3–5.

Résztvevők: 73
Időmérő csoport: 9.
Időmérő: 25.
AB előfutam: 7.
AE előfutam: 7.
AD előfutam: 6.
AC előfutam: 10.
AF előfutam: 9.
Előfutamok összesen: 19.
A szuperfutam: 9.
Összesített eredmény a döntő előtt: 16.
Döntő: 14.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss