2024. április 18. 06:31

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSVida Benedek a világbajnoktól tanulhat

Vida Benedek a világbajnoktól tanulhat

-

Idei második dobogóját szerezte Vida Benedek a Közép-Európai Rotax Max Challenge (CEE) harmadik fordulóján, az ausztriai Bruckban. Eredménye azért is figyelemreméltó, mert idén indul először DD2 kategóriában, igaz, magától a világbajnoktól kap tanácsokat. 

Jesolo és Kecskemét után az ausztriai Bruckban folytatódott a CEE sorozat. A régió legrangosabb nemzetközi Rotax Max bajnokságában ezúttal is komoly mezőny gyűlt össze. 

Vida Benedek a tavalyi Rotax Max Senior éve után idén váltott a DD2-es kategóriára, amely már egy sokkal komolyabb technika, hiszen eleve sebességváltóval rendelkezik és az első tengelyen is van fék. Ezért aztán a féktávok is rövidülnek, de az íveket is másképp kell megválasztani. 

Beninek azonban nem okozott problémát a kategóriaváltás. Már a szezon első versenyén harmadik helyet szerzett. Hazai pályán nem volt szerencséje, egy ütközésbe is belekeveredett, de Ausztriában újra a lovak közé csapott. 

Az időmérőn hatodik volt, de az elődöntőre már egy helyet javítva az ötödikre lépett előre, a döntőben második, a szuperdöntőben pedig harmadik lett, így a hétvége összesített listáján a harmadik helyet szerezte meg. 

„Nagyon jó verseny volt – lelkendezett Beni. – Sokat dolgoztunk a beállításokon, de szerencsém van, hiszen a kétszeres világbajnok, Kancsár Ferenc segíti a versenyzésemet, nála pedig aligha találnák olyat, aki jobban ismeri ezt a sportot. Nagyon hálás vagyok neki és büszke, hogy ilyen mentorom van.“

A CEE sorozatnak a tervek szerint még két futam lesz augusztusban és októberben, a jelenlegi tervek szerint mind a kettőt Bruckban rendezik. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss