2024. április 26. 05:22

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSHárom MOTAM versenyző a HUMDA Academy programban

Három MOTAM versenyző a HUMDA Academy programban

-

A Motorsport Talent Management (MOTAM) három tehetséges versenyzője, Molnár Martin, Rácz Geri és Zsigovits Norbert is bekerült a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által indított HUMDA Academy tehetséggondozó programba. A kezdeményezés az autó- és motorsportok feltörekvő képviselőit átlátható és szakmai szempontok által kijelölt célok elérésében támogatja. 

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. bejelentette, hogy elindul a HUMDA Academy program, amelynek részeként 2022-ben összesen 29 tehetséges gokart-, autó- és motorversenyző kap támogatást pályafutásuk további építése érdekében. A kiválasztás egy hosszú folyamat eredménye, amely során a HUMDA és partnerei különböző szakmai szempontok alapján felmérték és értékelték a hazai fiatal versenyzők széles körének képességeit, eredményeit és céljait. 

Fotó: MOTAM

A támogatott versenyzők között a MOTAM három sportolója is szerepel: Molnár Martin a gokartozás hazai tehetségei közül generációja legsikeresebb tagja: ő az első magyar versenyző, aki a World Series Karting (WSK) bajnokságban időmérőt és előfutamot is nyert, valamint a Champions of the Future Euro Series-ben első magyarként döntőben 3. helyezett lett. Martin a közeljövőben megkezdi formulaautós pályafutását is.   

A túraautósok között két versenyzőt támogat a HUMDA, az egyikük Rácz Geri, aki a Swift Cup Europe mezőnyében abszolút 1. helyezést ért el a Salzburgringen és a Slovakia Ringen, végül 2021-ben a kategória pontversenyének 4. helyén zárta a szezont, és az idei évtől már a legendás brit túraautó-bajnokság (BTCC) előszobájában, a MINI CHALLENGE-ben fejlődik. A továbbiakban is csúcskategóriás túra- vagy sportautó-bajnokságokban folytatja a pályafutását. 

Fotó: MOTAM

A motorosok között az EnduroGP-világkupa 2. helyezettje, a Superenduro-világbajnokság junior kategóriájának 5. helyezettje, Zsigovits Norbert szintén két enduro-versenyző egyike, aki támogatást kap. A sportág jelenlegi legsikeresebb magyar képviselője idén a Hard Enduro-világbajnokságban és a Superenduro-világbajnokságban versenyez. 

„Üdvözöljük, hogy a magyar sport történetében először elindult egy folyamat, amelynek eredményeként 29 kimagasló tehetség egy független, kizárólag szakmai szempontokat szem előtt tartó testülettől támogatásban részesül. Külön öröm a számunkra, hogy a kiválasztott sportolók között hárman a MOTAM kötelékéhez tartoznak, ez visszaigazolja a szülők erőfeszítéseit és a TRP Hungary sportmenedzsment ágánál zajló munkát is” – nyilatkozta Őry Tamás, a MOTAM ügyvezető igazgatója. 

Fotó: MOTAM

„Az autó- és motorversenyzést a hazai sportélet minőségi és dinamikusan fejlődő ágának tartjuk, ami iránt nagy az érdeklődés a közönség részéről és remek platformot biztosíthat a gazdasági szereplők számára, Magyarországon és a határokon túl egyaránt. Azon dolgozunk, hogy a tehetségeink erős, nemzetközi környezetben is megállják a helyüket, és a pályafutásuk révén értéket hozzanak létre. A HUMDA támogatása fontos mérföldkő ebben a folyamatban.”    

Friss