back to top
2024. május 30. 06:29

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSGender Tamás is a Humda Academy tagja lett

Gender Tamás is a Humda Academy tagja lett

-

A Gender Racing legifjabb reménysége, Gender Tamás Junior második generációs sportolóként már közel öt éve koptatja versenyszerűen a hazai és nemzetközi gokart pályákat kimagasló részeredményekkel, kimagaslóan professzionális sportszakmai háttérrel. 

Ehhez a háttérhez csatlakozik most a sportág történetében eddig példa nélkül álló utánpótlásnevelési és sportszakmai fejlesztési programmal a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., amelynek HUMDA Academy programjába ifjú versenyzőnk is beválogatásra került.

Június utolsó napjaiban került megrendezésre az a sajtóesemény, amelyen a hazai motorsport élet professzionális fejlesztésére és támogatására létrejött szervezet kihirdette a tavalyi évben indított, a hazai autó-és motorsport szinte minden szakágát érintő sportutánpótlás programjába beválasztott sportolók személyét. A program határozottan megfogalmazott egyik fő célja, hogy tíz éven belül ismét legyen magyar versenyző a Forma-1, a Moto GP és az egyéb motorsport világbajnoki versenysorozatok mezőnyében. Ez nyilván csak úgy lehet reális célkitűzés, hogy ha a potenciálisan alkalmas utánpótláskorú sportolókat minél fiatalabb korban egy szakmailag is hosszútávra felépített program alapján próbálják meg fejleszteni. Az autósport csúcsának számító Forma-1-ben már bőven évtizedes tendencia, hogy folyamatosan csökken a csúcskategóriába belépő versenyzők életkora, akár már tizennyolc éves kor alá, valamint, hogy csak olyan sportolóknak van esélyük bekerülni, akik már egészen kisgyermek koruktól professzionálisan tudják végig járni a gokart és formula autós versenysorozatok sportszakmai szamárlétráját. Sokszor az sem hátrány, ha második vagy akár harmadik generációs sportolóként vannak jelen a sportágban. 

Versenyzőnk az eddigi sportmúltja és egy többfordulós, különböző elemekből álló sikeres tesztfeladatok teljesítése alapján került be a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. versenyzői közé, a HUMDA Academy gokart szakágból kiválasztott pilótájává. A HUMDA közreműködése a fiatal versenyzők menedzselésében nem csak a szigorúan megszabott kereteken belül felhasználható anyagi támogatás biztosításában merül ki, hanem a sportolókkal felosztott feladatrendszerben a versenyzők kommunikációjához, sportszakmai fejlődésükben a lehető legjobb lépések megválasztásához is aktív segítséget nyújt a továbbiakban.

Gender Tamás Junior, aki a Parolin gyári csapatának tagja és Felice Tiene gokart világbajnok coach szakmai felügyelete, valamint a fizikai és mentális felkészülését biztosító Fit4Race segítségével versenyez, büszkén nyilatkozott a HUMDA Academy sportolói csapatába kerüléséről:

„Nagyon komoly megtiszteltetés, hogy mostantól a HUMDA Academy versenyzője lehetek! Ez a lehetőség nagyon komoly szakmai segítség abban, hogy közelebb kerüljek az álmaim és céljaim eléréséhez és nagyon jól kiegészíti a szüleim, a családom és a csapatom által befektetett rengeteg munkát és áldozatot, ami mind elengedhetetlen a sikerhez, egy profi sportolói karrier felépítéséhez. Az autósport egy összetett csapatmunka, ami nélkül el sem juthatnék odáig, hogy felgurulhassak a rajtrácsra és a startlámpa jelzésére elkezdhessek száguldani a pályán, ahol már csak rajtam múlik, hogy kihozzam magamból és gokartomból a legjobbat.”

Természetesen a Gender Racing is rendkívül büszke legifjabb versenyzőjére, hogy eddigi teljesítményével is elérte ezt az igazán különleges sportszakmai mérföldkőnek mondható HUMDA Academy tagságot és továbbra is kitartóan hisz benne és dolgozik azért, hogy Gender Tamás Junior még hosszú évtizedeken át öregbíthesse a több mint száz éves magyar autósport hírnevét, akár a sportág legmagasabb csúcskategóriájában is.

Friss