2024. április 21. 10:42

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSHideg Ádám hetedik helyezéssel zárt az Eb-n

Hideg Ádám hetedik helyezéssel zárt az Eb-n

-

Két hét alatt két rangos nemzetközi sorozatot is hetedik helyezéssel zárt Hideg Ádám. A Sodikart gyári versenyzője két hete a Champions of the Future Euro Series utolsó futamán szerezte meg az OK Junior kategória döntőjének hetedik helyét, most pedig az FIA gokart Európa-bajnokság záró futamán, az olaszországi Franciacortában végzett szintén a hetediken. Bár a HUMDA Academy versenyzője a két futam során hasonló végeredményt ért el, két teljesen más út vezetett hozzájuk. 

Két hete az időmérőn bukott sokat Hideg Ádám a lassabb versenygumikkal, ám a döntőben remekelt egy sokkal jobb szettel. Most fordítva történt, az időmérőn és az előfutamokon volt versenyképesebb az abroncsa, és a döntőben került némileg hátrányba az új garnitúrával. 

Az időmérőn egy apró hibának köszönhetően nem volt szélárnyéka, így a csoportjában a 6., a 79 fős OKJ mezőnyben pedig a 17. időt futotta. 

Fotó: Hideg Team

Az öt előfutamból csak az elsőn rajtolt a belső ívről, a többin a külső sorból indulhatott, amivel garantáltan négy–öt helyet veszített. Az első előfutamban kamatoztatta a jó pozíciót és harmadiknak futott be. 

A második előfutamon bukta a legtöbbet a rajtnál, itt csak 11. lett, a harmadikban szintén. A Sodikart csapattal azonban átbeszélték a taktikát, így az utolsó két előfutamon már újra brillírozott, 4. és 3. helyet szerezett. 

A szuperfutamban ötödik lett, így a döntőt a nyolcadik helyről kezdhette. 

Ez volt az OKJ kategória egyik legharcosabb döntője. Összesen 18 versenyző esett ki baleset miatt. Hideg Ádámnak a döntőre felrakott új gumijai nem nagyon működtek, így előretörni nem tudott. Viszont nagyon okosan kimaradt minden balesetből, és végül a hetedik helyen végzett. 

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző pilóta ezzel a teljesítményével 12 pontot szerzett a hétvégén, összességében pedig 14 ponttal a 18. helyen zárta az FIA gokart Európa-bajnokságot az OKJ kategóriában.

Fotó: Hideg Team

„Jó hétvégénk volt most is – mosolygott Hideg Ádám. – Nagyon jó volt a tempónk.

Az időmérőn elkövettem egy hibát. Egy gyors bolyban voltam, de nagyon leszakadtam az előttem lévőről, így nem volt elegendő szélárnyékom. A második előfutamom nem sikerült a legjobban, de azt átbeszéltük a csapattal, és a többi szerintem jó lett. A szuperfutamban a negyedik helyre jöttem fel, a végén buktam egy pozíciót, de így is a nyolcadik helyről rajtolhattam a döntőben. 

Sajnos az új gumikon semmi tapadásom nem volt. Próbáltam tartani a pozíciómat, de nem mindig sikerült. Óriási csaták voltak, de mindenképpen célba akartam érni. Ez sikerült is. 

Két hetedik hely egymás után két ilyen rangos sorozatban nagyon jó eredmény. A Sodikart gyári csapatában is elégedettek voltak, úgyhogy minden tekintetben sikeresen zártuk a hétvégét.“

Hideg Ádám, OKJ eredményei
FIA gokart Európa-bajnokság, Franciacorta (Olaszország), 2022. július 7–10.

Résztvevők: 79
Időmérő csoport: 6.
Időmérő: 17.
EF előfutam: 3.
AE előfutam: 11.
CE előfutam: 11.
BE előfutam: 4.
DE előfutam: 3.
Előfutamok összesen: 9.
A szuperfutam: 5.
Összesített eredmény a döntő előtt: 8.
Döntő: 7. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss