2024. április 19. 11:40

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSVerstappen és Leclerc nyomdokain: Molnár Martin remekelt a WSK Euro Series-ben

Verstappen és Leclerc nyomdokain: Molnár Martin remekelt a WSK Euro Series-ben

-

A WSK Euro Series-ben mérette meg magát Molnár Martin július 15. és 17. között. Az Energy Corse OKJ-kategóriában szereplő magyar versenyzője remekelt a South Garda Karting versenypályán rendezett első fordulóban, jutalma pedig eddigi legjobb WSK-eredménye lett.

Az olaszországi South Garda Karting versenypályán folytatódott Molnár Martin gokartos szezonja, mégpedig az idén nyolcadik alkalommal megrendezett WSK Euro Series-el, amelynek presztízsét jól mutatja, hogy a jelenlegi Forma-1-es mezőnyből Max Verstappen, Charles Leclerc, George Russell, Lando Norris, Esteban Ocon, Pierre Gasly, Mick Schumacher, Lance Stroll és Alex Albon is versenyzett benne.

A HUMDA Academy közreműködésével versenyző sportoló a két fordulóból álló széria első állomásának első szabadedzésén még nem mutatta jelét annak, hogy eddigi legjobb eredményét éri majd el a WSK-ban, végül azonban nemcsak, hogy ezt tette, de az utolsó méterekig a dobogóra is volt esélye. Remek teljesítményének köszönhetően az összetett második helyéről várhatja a folytatást.

Molnár Martin, WSK Euro Series, Lonato, Energy Corse
Fotó: MOTAM

Martin a szabadedzésen valamivel több mint 4 tizedmásodperces lemaradással még csak a 16. helyen végzett, az időmérőn saját csoportjában viszont már a 3. pozíciót szerezte meg, ami összetettben a 9. időt jelentette. És ez még csak a kezdet volt, az előfutamok során ugyanis egy hetedik és egy nyolcadik helyezés mellett két győzelem és egy második hely lett a mérlege.

Mindez azt jelentette, hogy a harmadik helyről várhatta az elődöntő rajtját. Már az is szép eredmény lett volna, ha ezt sikerül megtartania, de akárcsak azokban az előfutamokban, amelyeket a harmadik pozícióból kezdett (három ilyen is volt), most is javítani tudott, és végül nyert. Miután most először zárt úgy az élen elődöntőt, hogy meg is tarthatta ezt a pozíciót, ez az eredmény az eddigi legnagyobb sikere a WSK-ban.

Ezek után hab lett volna a tortán, ha a döntőt is megnyeri, vagy akár csak dobogóra állhat. Utóbbira bőven mutatkozott esély, főleg úgy, hogy miután végre sikerült hibátlanul eljönnie a 36 fős mezőnynek (az első rajtot visszafújták) , a negyedik helyre lépett előre, és az előtte haladó hármasra tapadva kissé leszakította a mögötte érkező dél-afrikai versenyzőt.

René Lammers és William Go második helyért vívott kőkemény csatája közben Martin igyekezett lesipuskásként lecsapni a kínálkozó lehetőségre, de nem sikerült előznie. Ezután körökön át kivárásra játszott brit riválisa mögött, de valódi támadást végül nem tudott végrehajtani a dobogóért. Üröm az örömben, hogy az időközben a kettősükre felzárkózó Luviwe Sambudla az utolsó kör végén a semmiből elkapta az Energy Corse pilótáját, akit így az ötödik helyen intett le a kockás zászló.

Molnár Martin, WSK Euro Series, Lonato, Energy Corse
Fotó: MOTAM

„Összességében jól sikerült a WSK Euro Series első fordulója, az elődöntőben a rajtnál sikerült kihasználnom az előttem levő hibáját, és az élre álltam, onnan kezdve pedig csak az előnyöm növelésére koncentráltam. A döntőben szintén jól kaptam el a rajtot, viszont az első kanyar kijáratán szélesre csúsztam, így visszaestem a negyedik helyre. Ezután nem tudtam a legjobb ritmusban körözni, mert mindig a pálya előzésre kevésbé alkalmas részén voltam gyorsabb az előttem haladónál, ahol pedig lehet előzni, ott nem kerültem elég közel hozzá, mert nem tudtam a saját ívemet autózni. Az utolsó körben sajnos veszítettem egy pozíciót, ami miatt nem lehetek teljesen elégedett, de így sem rossz azért ez az ötödik hely” – értékelte Martin az Euro Series első fordulóját.

A 16 esztendős pilóta a remek hétvégi teljesítményének és a megnyert előfutamoknak, illetve elődöntőnek köszönhetően az összetett második helyéről várhatja a július végi folytatást, amely során – a Forma-1-es Magyar Nagydíjjal egy időben – szintén Olaszországban, Sarnóban lép pályára.

Molnár Martin eredményei a WSK Euro Series első fordulójában

Résztvevők: 72
Időmérő csoport: 3.
Időmérő: 9.
C-D előfutam: 1.
A-C előfutam: 7.
C-E előfutam: 2.
B-C előfutam: 8.
C-F előfutam: 1.
Előfutamok összesen: 6.
Elődöntő: 1.
Összesített eredmény a döntő előtt: 5.
Döntő: 5.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss