2024. április 19. 01:56

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSRácz Geri az 5. helyen kezdte a második félidőt a brit MINI...

Rácz Geri az 5. helyen kezdte a második félidőt a brit MINI CHALLENGE-ben

-

Az eddigi legjobb eredményével, egy 5. hellyel kezdte Rácz Geri a második félidőt a brit MINI CHALLENGE-ben: az EXCELR8 Motorsport versenyzője a skóciai Knockhillen tartotta a lépést az élmezőnnyel és szombaton először beállította a korábbi legjobb helyezését, majd vasárnap a változékony körülmények közepette felül is múlta azt. A hétvégén összesen 82 pontot gyűjtött, ami az eddigi legjobb teljesítménye.

Újabb előrelépést tett Rácz Geri a brit MINI CHALLENGE-ben, a skóciai Knockhillen megrendezett negyedik forduló során az eddigi legjobb eredményét érte el a harmadik futamon megszerzett 5. hellyel, a három futam összesítésében 82 pontot gyűjtött, ami szintén az eddigi legjobb szereplése.

A HUMDA Academy támogatásával versenyző pilóta már a versenyhétvége előtti hétfőn megtartott tesztelésen felhívta magára a figyelmet, a változékony időjárási körülmények ellenére versenyképes tempót autózott, ezért várakozásokkal telve készült a hétvégére a két kilométeres, olykor beláthatatlan kanyarokat tartalmazó, tempós aszfaltcsíkon.

A szombat reggel, esős körülmények között megtartott időmérőn az eddigi legjobb rajtpozícióját szerezte meg, a 11. lett úgy, hogy a forgalom és egy piros zászló is hátráltatta. A napközben megrendezett első futamon a korábbiaknál gyengébb tapadás és a beállítások miatt a gumik szemcsésedésével küzdött, így a 13. helyen ért célba.

A második futamra csapat módosított a beállításokon, az autó egyensúlyba került, így Geri megkezdhette a felzárkózást. A 20 perces futam végén beállította az eddigi legjobb eredményét és a 10. helyezett lett, és a tempója is ígéretesen alakult. Az utolsó körök során csapattársát, Joshua Jacksont üldözte, majd az utolsó körben meg is előzte, közben az élmezőnyhöz hasonló tempót autózott.

Rácz Geri
foto: MOTAM

A rendhagyó hétvégi lebonyolítás során vasárnap csak egy futamot rendeztek, Geri átmentette a jó formáját és a szemerkélő esőben is jól szerepelt. A rajt után feljött a 7. helyre és szorosan követte az élmezőny többi tagját. Éppen támadta volna a legközelebbi ellenfeleit, amikor baleset alakult ki előtte, így a biztonsági autó mögött haladva az 5. helyen intette le a kockás zászló.

„Az esős időmérő nem jött ki jól a számomra, mert amikor új gumikon mentem, forgalomba kerültem, utána viszont az abroncsok már nem voltak a legjobb állapotban. Amikor még tudtam volna négy-öt kört menni új gumikon, piros zászlóval leállították az edzést. Az első versenyen nem volt jó az autó balansza, nagyon hamar elkezdte tolni az orrát és nem volt jó a rotáció, így a 13. helyen zártam” – nyilatkozta a HUMDA Academy támogatásával versenyző pilóta.

„A második futamra meg tudtuk oldani a problémát a beállítások módosításával, így sokkal vezethetőbb lett az autó, és visszaküzdöttem magam a top 10-be. A harmadik futam izgalmas volt abból a szempontból, hogy nem volt hosszú, de sok esemény történt: már a rajtot is el kellett halasztani egy kiesés miatt, aztán az első kör végén bejött a biztonsági autó, és két-három körre bent is maradt.”

„Az újraindításnál jól kaptam el a rajtot, tudtam tartani az elöl lévők tempóját, és nyomást helyezni rájuk. Gyorsabb voltam az előttem haladóknál, majd ők összeütköztek, ebből jól jöttem ki. Utána ismét bejött a biztonsági autó, így csak néhány versenykörünk volt, de azokat nagyon élveztem.”

„Örülök az 5. helynek, eddig messze ez a legjobb eredményünk, már tudjuk, hogy képes vagyok rá. Nehezen indult a hétvége, de kiküszöböltük a problémákat, és be tudtam bizonyítani, hogy ott van a helyem az élmezőnyben. Köszönöm szépen a csapat kitartó munkáját és édesapám támogatását, nélkülük nem lennénk itt.”

Rácz Geri – MINI CHALLENGE Knockhill eredmények

Kategória: MINI CHALLENGE JCW
Mezőny: 27 versenyző
Időmérő: 11.
1. futam: 13.
2. futam: 10.
3. futam: 5.
Helyezés az összetett pontversenyben: 16.
Helyezés az újoncok értékelésében: 3.

Rácz Geri
foto: MOTAM

Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:MOTAM

Friss