2022. december 03. 09:52
KezdőlapUTÁNPÓTLÁSMolnár Martin és Hideg Ádám is remekül szerepelt a WSK Final Cupon

Molnár Martin és Hideg Ádám is remekül szerepelt a WSK Final Cupon

-

- Hirdetés -

Remek teljesítményt nyújtottak a HUMDA Academy támogatásával versenyző tehetségek a gokartos WSK Final Cup OK kategóriájában. A felnőttek mezőnyében Molnár Martin szinte végig a top 10-ben szerepelt az előfutamokon, végül a 14. helyezett lett a döntőben. Hideg Ádám tesztelésre fordította a hétvégét, és az összesítés 12. helyét ért el.

A szabadedzéseken változatos időjárási körülményekkel kellett megbirkóznia a résztvevőknek a gokartos OK-szezon utolsó jelentős versenyén, hiszen az eső hol esett, hol elállt. Az időmérő előtt egyetlen szárazpályás edzés alatt sikerült az Energy Corse csapatnak jó beállítást találnia. Ezzel Molnár Martin a 48 fős OK kategóriában a csoportja a 7. helyét érte el, összesítettben pedig a 13. helyet szerezte meg.

- Hirdetés -

A három előfutam során kétszer 7., egyszer pedig 9. lett, amivel a 11. helyen jutott az elődöntőbe. Itt jól rajtolt, de a második körben elszakadt a lánca, amely a hátsó tengelyt hajtja, így fel kellett adnia a futamot. Ennek a döntőben csak a 21. helyről rajtolhatott. Itt igen harcias futamban, több komoly csatát vívva jött fel a 14. helyre.

Fotó: Sportinphoto/MOTAM

Martin így pályafutása első két OK futamát a 16. és a 14. helyen fejezte be, amellyel felülmúlta a várakozásokat. Az Energy Corse csapata is maximálisan elégedett volt a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott versenyző teljesítményével.

- Hirdetés -
- Hirdetés -

„Ha valaki három héttel ezelőtt azt mondja, hogy az első két OK futamomon a 16. és 14. helyen végzek, akkor azonnal elfogadtam volna. Így azonban maradt bennem egy kis hiányérzet” – mondta Molnár Martin.

„Az időmérő futamom jól sikerült, az előfutamokban talán egy pici benn maradt. A 11. helyen jutottam az elődöntőbe, ahol szerettem volna a top 10-be kerülni, hogy minél jobb rajthelyem legyen a döntőre. A második körben azonban elszakadt a láncom. Ilyen a technikai sport. A döntőben így elég hátulról rajtoltam, de végül a 14. helyre sikerült feljönnöm. Nagyon sok tapasztalatot szereztem ezen a két versenyen, mindenképpen hasznos volt a kategóriaváltás, és nagyon bizakodva várom a januári szezonkezdést.”

Hideg Ádám a tesztversenyen is bizonyított

Molnár Martin mellett a Sodikart versenyzője, Hideg Ádám is képviselte a magyar színeket az OK-mezőnyben. A WSK Final Cup sarnói és lonatói versenyhétvégéjén a tesztelés volt az elsődleges feladata, ehhez képest ragyogó eredményt ért el, hiszen mindkét alkalommal a döntő 12. helyét szerezte meg.

Lonatóban nem volt könnyű dolga Ádámnak, hiszen a szabadedzések egy részét időjárási viszontagságok miatt hagyta ki, később pedig műszaki hiba is hátráltatta. Az időmérő körét szélárnyék nélkül teljesítette, de az előfutamokban már megvolt a tempója. A döntőben baleset miatt veszített több pozíciót, de így is sikerült visszakapaszkodnia a 12. helyre.

Fotó: Hideg Team

„Tesztelni jöttünk a lonatói hétvégére is. A Sodikart a 2023-as szezonra szeretett volna adatokat gyűjteni, ezért eredmény szempontjából nem volt elvárás velem szemben – mondta Hideg Ádám. – Egy héttel ezelőtt, az első OK versenyemen 12. lettem, most szerettem volna jobban szerepelni, de így is elégedett vagyok. A szabadedzések közül hol az eső, hol pedig műszaki hiba miatt kellett többet is kihagyni. Az időmérőn szélárnyék nélkül futottam a leggyorsabb körömet, amivel a 48 versenyző közül 25. lettem.”

„Az előfutamokon már egész jó volt a tempón, kétszer is sikerült több pozíciót javítanom. Az elődöntőben 9. lettem, a döntőben is jól rajtoltam, de egy balesetet ki kellett kerülnöm. Ezzel visszaestem a 20. helyre, ahonnan sikerül a 12.-re feljönni. Pozitívuma volt a hétvégének, hogy a tempóm jó volt, minden szituációban sikerült előznöm, és ha úgy vesszük, hogy pályafutásom második OK futamán egy nagyon erős mezőny első negyedében végeztem, az igencsak jó teljesítmény.”

Friss