2024. április 18. 21:11

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSAz első lépés a nagy álom felé - Molnár Martin F4-es autót...

Az első lépés a nagy álom felé – Molnár Martin F4-es autót tesztelt (videó)

-

A Hungaroringen tette meg első métereit formaautóval Molnár Martin. A 14 esztendős gokartversenyző célja, hogy idővel a Forma-4-ben versenyezzen, és elinduljon a Forma-1 felé vezető ranglétrán.

A 2022-es szezonban a gokartozás elitjét felvonultató OKJ-kategóriában versenyezve ért el szép sikereket, az év végén pedig belekóstolt a felnőttmezőnybe is a jövőre már az Energy Corse istálló színeiben az OK-géposztályt erősítő Molnár Martin. Ám nemcsak erről marad emlékezetes az idei év a 14 esztendős sportolónak, hanem arról is, hogy életében először vezethetett formaautót.

Martin a Hungaroringen ülhetett be a Gender Racing Team által felkészített Forma-4-es versenygépbe és tesztelhetett egy napot úgy, hogy soha korábban egy métert sem tett meg versenyautóval. Szárnypróbálgatásait édesapja mellett a helyszínről figyelte Őry Tamás, a TRP Hungary ügyvezető igazgatója, valamint Kiss Pál Tamás, a Motorsport Talent Management (MOTAM) tanácsadója is. Magyarország egyik legmagasabban jegyzett, felbecsülhetetlen formaautós tapasztalattal rendelkező autóversenyzőjének tudása rendkívül hasznosnak bizonyult Martin számára, és remélhetőleg a jövőben is profitálhat belőle.

A HUMDA Academy támogatásával versenyző fiatal gokartos célja természetesen az, hogy idővel feljebb lépjen a Forma-4-be, a nagy álom pedig mi más is lehetne, mint a Forma-1.

Ez a teszt az első lépcső volt ezen az úton.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss