2024. április 19. 12:50

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSMolnár Martin előfutamot nyert, Gender Tamás Junior sérüléssel küzdött a WSK Super...

Molnár Martin előfutamot nyert, Gender Tamás Junior sérüléssel küzdött a WSK Super Master Series-ben

-

A Nápoly melletti Sarnóban, a WSK Super Master Series harmadik fordulójában versenyzett az elmúlt hétvégén Molnár Martin és Gender Tamás Junior. Az Energy Corse versenyzője előfutam-győzelemmel nyitotta a hétvégét, majd a döntőig menetelt az OK-kategóriában, a Parolin Racing Kart gokartosának pedig hiába volt jó a tempója, és javított négyből háromszor a rajtpozícióján az előfutamokban, bordasérülés miatt kénytelen volt visszalépni az utolsó naptól.

Miután az előző fordulóban balszerencsés hétvégét zárt, és az idén először lemaradt a döntőről, Molnár Martin Sarnóban, a WSK Super Master Series harmadik fordulójában visszatért a fináléba. Az Energy Corse versenyzője egész hétvégén jó tempót mutatott, amit három leggyorsabb kör és egy előfutam-győzelem is bizonyít.

Miután a három (egy pénteki és két szombati) előfutamot követően összesítésben a hatodik helyet foglalta el, nem volt kérdés, hogy a 14 esztendős sportoló ott lesz a vasárnapi elődöntőben. Itt végül egy büntetéssel együtt is bejutott a fináléba, ahol hatalmas csatában a 10. helyet szerezte meg.

„Izgalmasan kezdődött a hétvégém, és jó tempót gokartozva, taktikusan versenyezve megnyertem a az első előfutamot úgy, hogy a leggyorsabb kör is az enyém lett. A harmadik heaten is összejött ugyanez, végül pedig összesítésben a hatodik helyről várhattam a vasárnapi elődöntőt” – kezdte értékelését a HUMDA által támogatott versenyző.

Fotó: MOTAM

„Az utolsó versenynap küzdelmesen alakult. Az elődöntőben a rajt után veszítettem néhány pozíciót, és mire visszaszereztem azokat, beesett a gokartom orrkúpja. Az ezért kapott büntetéssel a 8. helyről kezdhettem a döntőt, ami nagyon kemény volt. Bekerültem a darálóba, ahol kétszer is nekem jöttek hátulról, úgyhogy a legfontosabb, hogy kiesés nélkül lehoztam a versenyt. A tempóm megvolt, de nem tudtam tiszta kört futni, mert folyamatosan óriási volt a csata. Ezt jól mutatja, hogy 4-en kiestek és 9 versenyzőnek esett be az orrkúpja. Ez most egy ilyen döntő volt, megyünk tovább, és már a következő versenyhétvégére koncentrálunk!”

„Köszönöm a támogatást a csapatomnak, partnereimnek, a családomnak, a MOTAM-nak, a HUMDA Academy-nek, a coach-omnak, Antonio Gallucciónak, a szerelőmnek, Andrea Terronnak, és a Machac Motors-nak.”

A WSK Super Master Series-ben most másfél hónapos szünet következik, hiszen a negyedik, egyben utolsó fordulót majd csak április végén rendezik Cremonában, de Molnár Martin számára már a soron következő hétvégén folytatódik a szezon Valenciában, a Champions of the Future versenysorozatban.

MOLNÁR MARTIN, OK-EREDMÉNYEK

Résztvevők: 43
Időmérő csoport: 4.
Időmérő összesített: 7.
C-D előfutam: 3. -> 1.
A-C előfutam: 4. -> 8.
B-C előfutam: 4. -> 5.
Előfutamok összesített: 6.
Elődöntő: 3. -> 7.
Döntő előtti összesített: 7.
Döntő: 7. -> 11.

Sérülés vetett véget Gender Tamás Junior biztató versenyhétvégéjének

A Nápoly melletti Sarnóban, a WSK Super Master Series idei harmadik fordulójával folytatódott Gender Tamás Junior szezonja. A Parolin Racing Kart 12 esztendős gokartversenyzője remekül teljesített az előfutamokban, amit mutat, hogy négyből három alkalommal jobb helyen ért célba, mint ahonnan rajtolt.

A rendkívül gyors, de közben igencsak egyenetlen aszfaltú Circuito Internazionale Napoli azonban nem volt kegyes a HUMDA által támogatott versenyzőhöz, aki hiába jutott be a vasárnapi elődöntőbe, hogy ott megkísérelje a döntőbe kerülést, az utolsó versenynapon bordasérülés miatt már nem tudott részt venni.

„Miután a pénteki időmérő edzésen nem tudtam tiszta kört megtenni, mert vagy előznöm kellett, vagy feltartottak, az előfutamok már jól kezdődtek: az első előfutamban az enyém lett a legjobb első szektor. A rajtnál ugyan veszítettem néhány pozíciót, de annál is többet hoztam vissza, így végül sikerült két helyezést javítanom a rajthelyemhez képest, és 13.-ként intettek le” – kezdte értékelését Gender Tamás Junior.

Gender Tamás Junior, Sarno
Fotó: MOTAM

„Szombaton ezután három előfutam is várt rám. Az első kettőben jól sikerült a rajtom, mindkét alkalommal több helyezést javítottam, majd izgalmas csatákban volt részem. Ezután bizakodva vártam a harmadik előfutamot, az azonban nem alakult simán, mert egy nagyobb párharc során elhajlott a bal első kormányösszekötőm, emiatt pedig tempót és pozíciókat veszítettem.”

„Az elődöntők A csoportjában viszont így is biztosítottam a helyemet, ám ennek ellenére nem tudtam rajthoz állni vasárnap, mert kiderült, hogy a pálya jellegéből adódóan bordasérülést szenvedtem az előfutamok során. Versenyzés helyett így orvosi kezelés várt rám, viszont bízom benne, hogy a soron következő hétvégére rendbe jövök, és ott lehetek a Champions of the Future sorozat valenciai állomásán.”

Amennyiben így lesz, Gender Tamás Junior számára március 10. és 12. között, Spanyolországban folytatódik az idei szezon.

Gender Tamás Junior, OKJ-eredmények

Résztvevők: 57
Időmérő csoport: 19.
Időmérő összesített: 37.
B-D előfutam: 15. -> 13.
A-B előfutam: 16. ->14.
B-E előfutam: 15. -> 13.
B-C előfutam 15. -> 21.
Előfutamok összesített: 35.
Elődöntő: –
Döntő előtti összesített: –
Döntő: –


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss