2024. április 25. 07:07

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSMagyar győzelemmel rajtolt a CEE Rotax Max Challenge idei szezonja

Magyar győzelemmel rajtolt a CEE Rotax Max Challenge idei szezonja

-

Vida Benedek győzelemmel kezdte a CEE Rotax Max Challenget-t.

Miután legutóbb összetett második helyet ért el a nemzetközi CEE Rotax Max Challenge Bonus Cup-ján, Vida Benedek ismét az olaszországi Jesolóban található Pista Azzurra versenypályán állt rajthoz, immár a sorozat első állomásán. A Kancsár Racing DD2-es kategóriában induló gokartversenyzője 34 fős mezőnyben végül megnyerte az első fordulót.

„Mivel a múlt héten is itt versenyeztünk, nagyjából megvoltunk a beállításokkal, azonban szükség volt további gondolkodásra, mert a pálya más állapotban volt, mint legutóbb – kezdte a hétvége értékelését Beni. – Az edzéseken jó volt a tempónk, rendre a legjobb ötben tudtam menni, majd az időmérőt az egy héttel korábbiakhoz hasonlóan ismét a 3. helyen zártam. Ez jó rajtpozíciónak mondható, hiszen a belső ív jóval kedvezőbb, mint a külső.”

Vida Benedek, Rotax Max Challenge, Jesolo
Fotó: Vida Benedek

„Az elődöntőben sikerült a második helyen elfordulnom, majd a következő körben egy csata után kicsit furcsán kezdett viselkedni a gokartom. Én a kormányösszekötőre gyanakodtam, de sikerült visszaszerezni a 3. helyet. A gyanúm azonban beigazolódott, elgörbült a kormányösszekötőm. Apukám, aki egyben a szerelőm is, orvosolta a problémát, beállította a futóművet, úgyhogy jöhetett a döntő. A rajtom ezúttal is jól sikerült, eljöttem másodiknak, majd a 9. körben átvettem a vezetést, és megnyertem a futamot. A szuperdöntőt így már a pole-ból kezdhettem. Próbáltam jó rajtot fogni, ami nagyon jól sikerült, gyakorlatilag az első körtől fogva a saját tempómban tudtam haladni, kicsit még növeltem is az előnyömet, és megnyertem a futamot, így az összetett dobogó legfelső fokára állhattam fel!”

Vida Benedek, Rotax Max Challenge, Jesolo
Fotó: Vida Benedek

„Nagyon hiányzott már ez az érzés, mert bár sokszor álltam az elmúlt időszakban a dobogón, régen álltam a tetején. Ez azért egészen más. Hatalmas köszönettel tartozom Kancsár Ferencnek, és az egész Kancsár Racing-nek, illetve a LiMa Racing-nek és a Bar Rasputin-nak, na és persze az apukámnak.”

Vida Benedek ezen a hétvégén is versenyez, és ismét Jesolóban áll rajthoz, ezúttal az FIA Central European Zone-bajnokságban.

Friss