back to top
2024. június 13. 06:20

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSMolnár Martin nagyot hajrázott, Gender Tamás Junior nehéz hétvégét zárt Csehországban

Molnár Martin nagyot hajrázott, Gender Tamás Junior nehéz hétvégét zárt Csehországban

-

Küszködött a tempója megtalálásával Molnár Martin a Champions of the Future Euro Series csehországi Trinecben rendezett versenyhétvégéjén, de az OK-kategória döntőjében azért sikerült villantania, amikor 17 helyet javítva ért célba. Eközben Gender Tamás Junior komoly nehézségekkel szembesült az OKJ-mezőnyben, ezért egy nappal korábban véget ért számára a küzdelem.

A szerdai tesztnap biztató kezdése után jóval nehezebb folytatás következett Molnár Martin számára a Champions of the Future Euro Series idei második fordulóján, Trinecben. A Steelring International Circuiten rendezett viadalon az Energy Corse versenyzője száraz és esős körülmények között is pályára lépett, de a szombati elődöntőben elszenvedett baleset után a döntőben már csak a tisztes helytállás lehetett a célja. Ezt teljesítette is, hiszen a fináléban 17 pozíciót javított.

„Az időmérőn forgalomba kerültem, majd az első előfutamon nagyon csúszkált a gokartom. A második előfutamra javult a tempóm, de még mindig nem volt az igazi, ahogy pénteken is küszködtünk. Sok mindent kicseréltünk a gokarton, de nem akart összeállni” – értékelte a versenyhétvége első két napját a HUMDA által támogatott sportoló, aki az öt előfutamból hármat a top tízben zárt.

„Ezek után a szombat sem alakult egyszerűen. Az elődöntőben történt egy baleset, aminek én is a részese voltam. Kicsúsztam a pályáról, majd betoltam a gokartot és folytattam a versenyt. Nagy hátrányból sikerült utolérnem a mezőnyt, de előzni már nem volt időm. A döntőre aztán megérkezett az eső, a szerdai esős tesztnap alapján pedig bizakodtam a jó tempóban, de ezúttal nem sikerült hozni azt, amit három nappal korábban. Viszont így is felzárkóztam a 36. rajthelyről a 19. pozícióba, amit el lehet könyvelni pozitívumként erről a napról.”

Molnár Martin, Trinec
Fotó: MOTAM

„Sokat tanultunk ebből a hétvégéből, amit kamatoztathatunk a következő versenyen, amelyet ugyanitt rendeznek majd Trinecben. Ezúton is köszönöm a munkát az Energy Corse-nak, a remekül felkészített motort a Machac Motorsnak, valamint a támogatást a csapatomnak, partnereimnek, a családomnak, a MOTAM-nak, a HUMDA Academy-nek, a coach-omnak, Antonio Gallucciónak és a szerelőmnek, Andrea Terronnak.”

Miként azt Martin is említette, a mezőny marad Csehországban, hogy nem egészen két hét múlva, május 19. és 21. között már Európa-bajnoki fordulón vegyen részt a Steelringen.

Molnár Martin, OK-eredmények

Résztvevők: 82
Időmérő csoport: 7.
Időmérő összesített: 21.
C-D előfutam: 7.
C-F előfutam: 9.
C-E előfutam: 11.
A-C előfutam: 10.
B-C előfutam: 14.
Előfutamok összesített: 29.
Elődöntő: 21.
Döntő előtti összesített: 36.
Döntő: 19.

Gender Tamás Junior nehéz hétvégén van túl

Bizakodva várta a Champions of the Future Euro Series második, csehországi fordulóját Gender Tamás Junior a leginkább hullámvasútra hasonlító trineci pályán. A technikás és fizikálisan is nagy kihívást jelentő aszfaltcsíkon azonban a teljes hétvége során hiányzott az Energy Corse versenyzőjének tempója, aki a csütörtöki előfutamok során több helyet is javított a rajtpozícióján, de a beállításokkal küszködött.

Számottevően a hétvége második napjára sem javult a helyzet, így a HUMDA által támogatott sportoló most nem jutott be az elődöntőbe, azaz a teljes utolsó, szombati napot kénytelen volt a partvonalon kívülről figyelni.

Gender Tamás Junior, Trinec
Fotó: MOTAM

„Nehéz, a tervezettnél korábban véget érő hétvégét zártam Trinecben, mert bár a csapatommal rengeteget dolgoztunk, nem sikerült megtalálnunk a megfelelő beállításokat ezen a pályán, ezért a tempóm sem volt meg. Köszönöm a kemény munkát a coach-omnak, Antonio Galluccio és az Energy Corse-nak, megyünk tovább!” – értékelt Gender Tamás Junior

Nem vesznek azért kárba a magyar versenyző és csapatának erőfeszítései, hiszen két hét múlva ismét a Steelringen csap össze az európai gokartos élmezőny, mégpedig Európa-bajnoki futamon. Gender Tamás Junior az Eb második fordulójában kamatoztathatja majd a most szerzett tapasztalatokat.

Gender Tamás Junior, OKJ-eredmények

Résztvevők: 81
Időmérő csoport: 30.
Időmérő összesített: 88.
C-D előfutam: 28.
B-D előfutam: 25.
A-D előfutam: 27.
D-F előfutam: 29.
D-E előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 90.
Elődöntő:
Döntő előtti összesített:
Döntő:

Friss