2024. május 02. 18:15

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSEzúttal is a győzelemért csatázott Kimi Räikkönen fia (videó)

Ezúttal is a győzelemért csatázott Kimi Räikkönen fia (videó)

-

Robin Räikkönen mindháromszor a második helyen ért célba a svájci Rotax Max Challenge negyedik fordulójának futamain a Micro kategóriában. Kimi Räikkönen fia a második versenyen a győzelemért csatázott, a döntőben egy szép előzéssel szerezte vissza a második pozíciót.

A franciaországi Vesoulban rendezték a svájci Rotax Max Challenge negyedik fordulóját. A sorozatban Robin Räikkönen, a 2007-es Forma–1-es világbajnok Kimi fia is részt vesz. A nyolcéves pilóta nemrég megszerezte első győzelmét gokartban, hiszen májusban a wohleni hétvégén egy kizárás miatt utólag nyert.

Először nyert gokartban Kimi Räikkönen fia

Az időmérőn a harmadik helyet szerezte meg, miután két legjobb ideje 48.339, illetve 48.385 másodperc volt. A legjobb köröket az addig minden döntőt megnyerő Alexander Christov futotta meg, így az első futamon ő indulhatott az élről, mellőle pedig Michael Blatter várhatta a gördülőrajtot. Az ifjú Räikkönen egyébként a legjobbnak bizonyult a CRG versenyzői közül.

Az indulás a finn versenyzőnek sikerült a legjobban, és mindkét előle induló ellenfelét megelőzte az első kanyarig. Az 1. kör végéig sikerült is megőriznie a vezetést, de aztán Christov maga mögé utasította őt. Innentől kezdve nem nagyon volt esélye a győzelemre, viszont a második helye sem forgott veszélyben, így a 8. kör végén is ez volt az állás.

Habár a második viadalon nem állt az élre, mégis talán akkor állt a legközelebb a győzelemhez, ugyanis végig közvetlenül Christov mögött ment, és többször is megpróbált előzni. Ráadásul nehéz dolga volt, mert Marcel Arunno nem szakadt le róluk, így Räikkönennek előre- és hátrafelé is figyelnie kellett. Végül egyik versenyző sem előzött, így ismét másodikként intették le.

A döntőben sikerült számára a legkevésbé jól a rajt, és Arunno elment mellette. Räikkönen viszonylag sokáig, az 5. kör elejéig beragadt mögé, akkor egy szép manőverrel szerezte vissza a dobogó középső fokát jelentő pozíciót. Az elvesztegetett idő viszont azt jelentette, hogy Christov elhúzott, és magabiztosan nyerte a 11 körből álló futamot, a finn versenyző pedig ezúttal is mögötte ért célba.

A második futam 3:11:48-tól, a döntő 4:47:17-től látható

Räikkönen ezzel 414 ponttal rendelkezik a bajnokságban, 37 ponttal lemaradva az éllovas Christovtól, és 2-vel Blattertől. A következő fordulót augusztus 13-án rendezik a szintén Franciaországban található Levier-ben, majd a mezőny ismét Wohlenbe látogat, ahol szeptember 23-án a zárófordulót tartják meg.

Friss