2024. április 27. 13:38

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSSikeres felkészítőverseny után Csehországban kerülhet a bajnoki cím kapujába Vida Benedek

Sikeres felkészítőverseny után Csehországban kerülhet a bajnoki cím kapujába Vida Benedek

-

Vida Benedek pole pozíciót, valamint egy győzelmet és két második helyet szerzett az összevont cseh és szlovák bajnokság trineci fordulójában. A magyar versenyző számára ugyanakkor a gyakorlás és a tesztelés volt a legfontosabb a mostani hétvégén következő, igazán fontos megmérettetésre.

Az előző hétvégén rendezték a Moravsky Pohár, vagyis az összevont szlovák és cseh bajnokság versenyét a Trinecben található Steel Ringen. Vida Benedek részt vett a megmérettetésen, és kifejezetten jól szerepelt, ám ezúttal nem elsősorban ez volt a lényeg. A magyar versenyző és csapata, a Kancsár Racing ugyanis ezt leginkább felkészülésnek szánta a most hétvégén következő megmérettetésre, amelyet ugyanezen a helyszínen tartanak.

Vida 49,385 másodperces idővel, 97 ezredes előnnyel megszerezte a pole pozíciót a DD2-MSR kategóriában, majd az első futamot sikerült is megnyernie Jakub Bezel előtt. A másik két versenyen ellenfele diadalmaskodott, ám a 17 éves pilótának mindkétszer összejött a második pozíció. A magyar versenyző elégedett a szereplésével.

„Szeretem ezt a pályát, nagyon jó feelingje van, jó a vonalvezetése, amiből van kettő is – fogalmazott. – A pálya infrastruktúrája kiváló, jó itt lenni és versenyezni. Csapatommal, a Kancsár Racinggel úgy döntöttünk, hogy eljövünk erre az eseményre, hogy felkészüljünk a nemzetközi CEE Rotax Max Challenge soron következő fordulójára, amelyen fontos a jó szereplés, hiszen vezetem a bajnokságot. Tesztversenynek szántuk, próbálgattunk beállításokat mindenféle szituációra. Abból a szempontból szerencsések voltunk, hogy esett is az eső, így volt alkalmunk esőben is tesztelni, valamint rám is fért a gyakorlás, mert elég régen ültem gokartban. Köszönöm a hétvégét [Kancsár] Ferencnek és a Kancsár Racingnek! Sikeresen zártuk a hétvégét, jó volt az egykörös tempó is, ami pole pozíciót ért, és a versenytempó is, ami két második helyet és egy győzelmet hozott.”

Ahogyan ez Vida Benedek szavaiból is kiderült, ezt a futamot csapatával együtt leginkább felkészülésnek szánták, hiszen most hétvégén itt rendezik a közép-európai Rotax Max Challenge utolsó előtti fordulóját. Innen folytatjuk a munkát a hétvégén, de az is meglehet, hogy borul minden – utalt a körülményekre. – A pályakondíciók mindig változnak, alkalmazkodnunk kell, és az adott körülmények között kell a lehető legjobban teljesítenünk!”

A magyar pilóta jelenleg 351 ponttal rendelkezik a bajnokságban, amivel vezeti a DD2-es kategóriát. Előnye 35 egység Nico Jörg, és további 9 Dawid Maślakiewicz előtt, vagyis szinte biztossá teheti a bajnoki címet. Kellően nagy előny esetén ugyanis már csak akkor veszítheti el a bajnoki címet, ha az október 13-a és 15-e között, a Slovakia Ringen esedékes záróhétvégén kizárják valamelyik futamról.

Friss