back to top
2024. június 14. 20:44

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSForma-4-es tehetségkutatón debütált autóversenyzőként Molnár Martin

Forma-4-es tehetségkutatón debütált autóversenyzőként Molnár Martin

-

Gond nélkül vette az akadályokat Molnár Martin a Richard Mille Young Talent Academy válogatóján, amely az első komoly próbatétel volt számára autóversenyzőként.

Az idei év nagy részét még a gokartsport elitjében töltő, az OK-kategóriában Winter Cupot nyerő, a WSK Champions Cupon második helyezést elérő Molnár Martin első nagy kihívásával nézett szembe autóversenyzőként, amikor részt vett a Richard Mille Young Talent Academy Forma-4-es válogatóján. Már az is nagy sikernek számított, hogy a Hungarian Motorsport Academy által támogatott 15 esztendős sportoló egyedüli magyarként bekerült a 8 fős mezőnybe, a spanyolországi Navarrában rendezett kétnapos shootouton pedig bizonyította, hogy nem véletlenül választották ki.

Max Verstappen nyomdokaiba lépne az F4-es tehetségkutatóra készülő Molnár Martin

A Formula Medicine olaszországi központjában tartott felmérés után bő egy héttel érkeztek meg a fiatalok a spanyol pályára, ahol az első nap még az ismerkedés és a pályán kívüli kötelezettségek jegyében telt, autóba csak a második napon ülhettek. A program szabadedzés, időmérő edzés, majd verseny szimulálásából állt, Martin pedig remekül helytállt a számára ismeretlen pályán. A versenyzők előbb esőben, majd felszáradó pályán licitáltak folyamatosan egymásra, sokszor csupán századmásodpercek választották el őket. A shootout végül teljesen száraz pályán fejeződött be.

„Nagy megtiszteltetés volt részt venni a Richard Mille Young Talent Academy válogatóján, ezúton is köszönöm a meghívást. Rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtam ebben a két napban és nagyon jól éreztem magam. Az MP Motorsportnál mindenki kedvesen fogadott és nagyon profi környezetet biztosítottak, örülök, hogy megismerhettem a csapatot” – összegezte Martin a Spanyolországban töltött két napot.

Noha a tét óriási volt – a győztesnek az akadémiát életre hívó All Road Management teljes szezont finanszíroz az MP Motorsportnál a 2024-es spanyol F4-es bajnokságban –, ez nem nyomta rá a bélyegét a hangulatra, a résztvevő fiatalok együtt töltötték a napjukat és lehetőségük nyílt kicsit jobban megismerni egymást, miközben természetesen a pályán mindannyian azon voltak, hogy legyőzzék a másikat.

Richard Mille Young Talent shootout, Navarra, Molnár Martin
A válogató mezőnye, a kép bal szélén Molnár Martinnal / Fotó: Aaron Parales

A fődíjat végül az olasz Mattia Colnaghi nyerte el, így a korábban a Ferrari utánpótlás-akadémiájának táborában is megforduló versenyző jövőre biztosan a spanyol F4-ben folytatja. „Gratulálok Mattiának ehhez a sikerhez, remélhetőleg a jövőben lesz lehetőségünk újra összecsapni a világ versenypályáin. Ez a válogató számomra sem az út végét, hanem a kezdetét jelenti. Folytatjuk tovább a munkát és a lehetőségek felkutatását, mert a cél továbbra is az, hogy jövőre valamelyik Forma-4-es bajnokságban versenyezzünk” – tekintett előre Martin.

Friss