2024. április 29. 13:41

KezdőlapUTÁNPÓTLÁSÚj versenyzők csatlakoztak a Toyota utánpótlás programjához

Új versenyzők csatlakoztak a Toyota utánpótlás programjához

-

A Toyota két fiatal versenyzőt nevezett ki, akik a gyártó utánpótlás programjának harmadik generációját képviselhetik. 

A Toyota utánpótlás programjának köszönhetően először Takamoto Katsuta léphetett a gyári versenyzők közé, a program második generációjában pedig Hikaru Kogure és Yuki Yamamoto jövőre már az ERC-ben fog versenyezni Rally2-es autóval. 

Latvala szerint nehéz lehet a 2024-es szezonkezdet a Toyota fiatal versenyzőinek

Azonban már utánpótlás program harmadik generációját képviselő versenyzők is megvannak: Takumi Matsushita és Shotaro Goto. 

A fiatal pilóták szeptemberben a japán Fuji Speedway pályán tartott kvalifikáció során érdemelték ki a lehetőséget több, mint 70 jelentkező közül. 

“Immáron harmadik alkalommal választhattunk ki tehetséges fiatalokat, azonban ez volt az első alkalom, amikor úgy csinálhattuk a kiválasztási folyamatot, ahogy a Toyota szeretné – mondta Mikko Hirvonen, a Toyota Challenger program vezetője. – A Fuji pályán rendezett kvalifikációra bárki jelentkezhetett és mindenkinek a tehetségét felmérhettük. Összességében meglepő volt minden fiatal versenyző tehetsége, azonban végül csak két versenyzőt tudtunk kiválasztani a folytatásra.” 

Hirvonen bővebb információt is elárult a kiválasztott versenyzőkről. 

“Shotaru Goto egy éve vezet csupán, de nagyon könnyen alkalmazkodik és nagyon ígéretes tehetség. Takumi Matsushita már kicsit előrébb tart, mert egy versenyen is indult már, műszaki tudása pedig lenyűgözött minket. Szinte azonnal tudta, hogy miként tud gyors lenni a kvalifikáción használt autókkal. Mindkét fiatalban közös, hogy kevés a versenyzői tapasztalatuk, ugyanakkor komoly potenciál van bennük. Legközelebb már itiner készítésben mutathatják meg tudásukat.” 

Friss