2024. április 23. 16:51

KezdőlapWRCNeuville büntetést kapott gyorshajtásért

Neuville büntetést kapott gyorshajtásért

-

Thierry Neuville műszaki hiba miatt sok időt veszített a Monte-Carlo Rally szombati napján, mégis gyorshajtásért bírságolták meg. Reggel ugyanis túlságosan is sietett a szervizparkban, amiért pénzbüntetéssel sújtották a felügyelők.

Thierry Neuville számára már reggel elkezdődött a vesszőfutás a Monte-Carlo Rallyn, ugyanis az első szakaszra sietve 66 km/h-val haladt a szervizparkban a megengedett 30 km/h helyett. Ezért a felügyelők 900 eurós büntetéssel sújtották a Hyundai belga versenyzőjét, írta meg a Rallit.fi oldal.

Neuville tavaly is kapott pénzbüntetést, akkor az Észt Rallyn 190 km/h-s sebességgel haladt közúton, ahol 90 lett volna a megengedett. Akkor ő 2500 eurós büntetést kapott.

A Hyundai számára nem jól alakult a szombati nap a rally vb szezonnyitóján, miután a 2019-es világbajnok, észt Ott Tanak defektet szedett össze a nap első szakaszon, majd a következőn egy sziklának ütközött és a megsérült autó miatt később ki kellett állnia.

Petter Solberg fia, Oliver Solberg a Monte második szombati szakaszán csúszott le az útról és 35 percet vesztett, miután autójába beszivárgott az üzemanyaggőz. A svéd versenyző később folytathatta a versenyt, de pontot csak a Power Stage-n tud szerezni.

Neuville pedig már reggel óta felfüggesztési problémával küzdött, majd a délutáni első szakaszon ki is ugrott autója orrán a lengéscsillapító, amit sikerült az utolsó szakaszra orvosolni. A hiba miatt végül így is csaknem hat percet vesztve a negyedikről a hatodik helyre esett vissza.

Forrás:Rallit.fi

Friss