2024. április 19. 02:05

KezdőlapWRCLoeb: Ez több, mint amire számítottam

Loeb: Ez több, mint amire számítottam

-

Még maga Sébastien Loeb is meglepődött a Monte-Carlo Rallyn aratott győzelmén, amire saját bevallása szerint egyáltalán nem számított. 

„A verseny előtt nem tudtam, hogy mire számítsak – mondta Sébastien Loeb a Monte-Carlo Rally utáni sajtótájékoztatón.  – Az autóval jó volt az érzésem az első teszt óta, ennek köszönhetően az önbizalmam is meg volt. Akkor azonban még nem tudta senki, hogy hol lesz a mezőnyben. A WRC képviselte szint néha nagyon-nagyon magas. Amikor megérkeztünk a versenyre, nyilván jó eredményben bíztunk, de az elért eredmény egyszerűen csodálatos, sokkal több, mint amire számítottunk. Azonban a csapat és Isabelle (Galmiche, navigátor) is nagyszerű munkát végzett első közös versenyünkön, ami igazán nagyszerű.”

Az új navigátor úgy tette dolgát, mintha mindig a vb-n diktálta volna az itinert.

„Isabelle fantasztikus munkát végzett, csak néha késett az információval, de azonnal javította is. Egy ilyen autóban nagyon nehéz a navigátor dolga, mert szinte repülünk az úton és közben nagyon sok információt kell átadnia. Isabelle azonban nagyon jó ritmusban mondta az információkat és nagyon tudta, hogy mit kell tennie. A francia bajnokságban nagyon sok tapasztalatot gyűjtött, de a vb-n még annál is jóval több a teendő az autó körül. Remek munkát végzett.”

Loeb az új hibrid Ford Pumát is nagyon élvezte.

„Az autó igazán nagy erővel rendelkezik, ami leginkább a lassú kanyarok kijáratán érezhető. A lassú tempóról gyorsításnál igazán komolyan érezhető az autó ereje. Néhány versenyző azt mondta, hogy ezeket az autókat nehezebb kezelni, ami igaz is, de mostanában kevés versenyen indultam a vb-n, így most ezt az autót is nagyon élveztem.”

Sébastien Loeb pénteken négy szakaszt is tudott nyerni a Montén, aztán szombaton már Sébastien Ogier volt a gyorsabb.

„Pénteken kicsit többet kockáztattam. Egyes szakaszokon nagyon élveztem a vezetést, másokon pedig inkább küzdöttem. Ahol jobban csúszott az út, ott talán többet küzdöttem. Összességében pénteken minden jól működött, jó volt az autó egyensúlya, és a jégkémek is tökéletes munkát végeztek. Keményen nyomtam, de mindig biztonságosnak éreztem. A szombat kicsit jobb volt Sebastien Ogier-nak, és bár én is a határon vezettem, picivel gyorsabb volt. Nagyon élveztem a csatát.”

Loeb az utolsó szakaszra az élen állva mehetett, miután Ogier defekt miatt vesztett időt.

„Az utolsó szakasz előtt nagyon jól éreztem magam, aztán a szakaszon olyan volt, mintha elfogytak volna az első gumik, de úgy éreztem, hogy így is jól sikerült a szakasz. A célban aztán láttam Seb idejét és nagyon meglepődtem. Végül aztán megkönnyebbültem, hogy így is sikerült nyerni. Most vezetem a világbajnokságot, de egyelőre nincsenek meg a jövőbeni tervek.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss