2024. április 16. 13:03

KezdőlapWRCBreen: Szürreális volt Loebbel és Ogier-vel egy dobogóra állni

Breen: Szürreális volt Loebbel és Ogier-vel egy dobogóra állni

-

Craig Breen több éves szünet után indult újra a Monte-Carlo Rallyn, és a versenye sem kezdődött jól, azonban a folyatás sokkal jobban sikerült és végül Sébastien Loeb és Sébastien Ogier mellett állhatott dobogóra.

„Nagyszerű hétvége volt – mondta Craig Breen a Monte-Carlo Rally utáni sajtótájékoztatón. – Kicsit szürreális Sébastien Loebbel és Sébastien Ogier-vel egy dobogón állni. Remélem, hogy több ilyen nem lesz, mert ha ők nincsenek, akkor nyerhettem volna – nevetett.

– Ugyanakkor csodálatos 17 vb cím birtokosával egy dobogón állni. A 16 Monte-győzelmükről már nem is beszélve. Már a verseny előtt tudtam, hogy nehéz dolgom lesz . Négy-öt éve nem indultam a Montén és összességben is most voltam itt negyedszer.

Nagyon örülök, hogy dobogós eredménnyel távozhatok az év legnehezebb versenyéről. Ez az azonban elsősorban a csapatnak köszönhető, elképesztő munkát végeztek és mindent megadtak nekünk ehhez az eredményhez. Paul (Nagle, navigátor) és én minden kilométerrel tanultunk.”

Breen nehezen alkalmazkodott az új Ford Puma Rally1-hez.

„Elég nehezen alkalmazkodtam az autóhoz, de én ilyen vagyok. Nem szoktam a közepébe vágni, mindig lassan teszem meg a lépéseket. A verseny végére már magabiztosabb voltam. A tesztünk nem tartott sokáig, hibáztam néhány beállításnál, amiket csak szombat reggelre sikerült javítani. Aztán belenőttem az autóba.”

A dobogós eredmény miatt az ír fordos Svédországban az elsők között fog rajtolni, így nehezebb dolga lehet.

„A Svéd Rally teljesen más lesz. A részleges programjaim a múltban jól sikerültek. Hátul indultam és mindig jó pénteket tudhattam le, később pedig igyekeztem tartani a pozíciót. Kalle Rovanperä Power Stage győzelmével nem én fogok elsőként indulni Svédországban, de az első között leszek. Igazából már most várom azt a versenyt, hogy meglássam mit tudok tenni elől rajtolva. Először indulok teljes szezonban és ezek a pontok nagyon értékesek lesznek.”

Craig Breen másodikként fog rajtolni a Svéd Rally első napján, mivel Sébastien Loeb és Sébastien Ogier – jelenlegi tudásunk szerint – nem indulnak a havas versenyen, míg Kalle Rovanperä a Power Stage győzelmével megelőzi az ír fordost a világbajnoki pontversenyben.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fia.com

Friss