2024. április 26. 19:35

KezdőlapWRCMikkelsen: Sok probléma volt a Rally2-es autókkal

Mikkelsen: Sok probléma volt a Rally2-es autókkal

-

Andreas Mikkelsen címvédőként győzelemmel kezdte a WRC2-es szezont a Monte-Carlo Rallyn, pedig egy defekt megnehezítette a versenyét.

„Nem volt egyszerű verseny – mondta a WRC2-es világbajnoki és az Európa-bajnoki címvédő a Monte-Carlo Rally utáni sajtótájékoztatón. – A Rally2-es autóval indulók között sok dráma volt. Próbáltuk elkerülni a problémákat, de a körülmények kicsit nehezek voltak, mert bár kevés volt a hó, sok helyen volt fekete jég.

Nagyon nehéz ilyen körülmények között gyorsnak lenni. Meg volt a tervünk, hogy miként nyerhetünk, amit szerettünk volna a legkevesebb kockáztatással elérni. A Citroënek nagyon gyorsak voltak, de erre is számítottunk tőlük száraz körülmények között.

Yohann Rossel és Stéphane Lefebvre voltak az első számú riválisok, de hibáztak. Utána nekünk is defektünk volt és azt hittem, hogy oda a győzelem. Mindenkinek voltak problémái. Vasárnap Erik Cais volt a legközelebb hozzánk, de sikerült az első két szakaszon ma nagyobb előnyre szert tenni.”

A WRC2 címvédője úgy döntött, hogy a Monte-Carlo Rally havas szakaszán nem szöges gumikkal megy, a legnagyobb nehézséget azonban egy defekt okozta.

„A havas szakaszon nagyon nehéz volt, mert úgy döntöttem, hogy szöges gumik nélkül megyünk, és mi voltunk az egyetlenek. Nagyon trükkös volt, de a szakasz után azt hittem, hogy már meg van a győzelem.

Aztán jött a defekt, annak ellenére, hogy nem találtunk el semmit. Sikerült 1 perc 20 másodperc alatt gumit cserélni és megtartani az első helyet. A hétvége legjobb pályája volt az, de a defekt kicsit megnehezítette számunkra.”

Mikkelsen elárulta véleményét a Rally1-es autókról is.

„Kicsit azt kaptuk, amire számítottam, bár azt gondoltam, hogy a Toyota gyorsabb lesz a hibrid tapasztalatukkal, valamint érdekelt a Puma teljesítménye is. Nem lepődtem meg a Fordon, mert az M-Sport nagyon jó az új autók építése terén. A Hyundai azonban küzdött a hétvégén, de Svédországra képesek javulni.”

Andreas Mikkelsen 55,4 másodperc előnnyel nyerte a WRC2-es kategóriát Erik Cais, és 2:07,5 perccel Nikolay Gryazin előtt.

Forrás:fia.com

Friss