2024. április 19. 09:56

KezdőlapWRCMillener: Az M-Sportnak egy kávégépre van szüksége

Millener: Az M-Sportnak egy kávégépre van szüksége

-

Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője örül, hogy a Monte-Carlo Rallyn csapatuk meg tudta mutatni, komolyan gondolták az idei évet. Azonban a hasonló folytatáshoz be kell szerezniük egy kávégépet.

„Nehéz most szavakba önteni az érzéseimet – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője a Monte-Carlo Rally utáni sajtótájékoztatón. „Nagyon nehéz volt az elmúlt néhány szezon, de tudtuk, hogy idén mindent beleadunk. Valóban nagyon versenyképes csomagunk volt ezen a hétvégén, az egész csapat nagyon keményen dolgozott.

Tavaly sok problémánk volt, de végig tudtuk, hogy ebben a szezonban elérhetjük ezt a szintet. Mindenki nagyon keményen dolgozott egészen karácsonyig az autó felkészítésben. Pont olyan eredménnyel zártuk a Montét, amiről álmodtunk. Nagyon izgalmas volt nézni Sébastien Loeb teljesítményét, és örülünk, hogy csatlakozott hozzánk.”

Millener elárulta, hogy a Power Stage nem telt túl nyugodtan a csapatban.

„Elég feszült hangulat volt az utolsó szakaszon, de bíztunk benne, hogy a jobb Sébastien fog nyerni. Amikor elkezdtem a rallyban dolgozni, Sébastien Loeb volt akit bálványoztam, szóval most nagyon érdekes volt vele dolgozni.

Én már nem tudom segíteni a versenyét, mert annyi tapasztalata van. Öröm vele dolgozni, és az egész csapat örül, hogy győzelemre képes autót adhattunk neki. Ez a győzelem örökre megmarad az M-Sport történelmében.

Fotó: M-Sport // Rich Millener

Tudom, hogy Malcolm Wilson mindent megtett, hogy a csapat alaposan felkészüljön egy ilyen eredményhez. Most már pihenhetünk pár napot, aztán készülünk a Svéd Rallyra. Most az egész csapat megérdemli, hogy élvezze az eredményt, mert megmutattuk, hogy képesek vagyunk nyerni.”

Ahogy a legnagyobb sztároknak, úgy Sébastien Loebnek is lehetett különleges kívánsága, amikor az M-Sporthoz szerződött. Millener elárulta, mi volt ez.

„Csak egy eszpresszógépet kért Sébastien Loeb, amit egyelőre nem tudtunk beszerezni, de rajta van a teendők listáján.”

Loeb híresen nagy kávéfogyasztó, egykori navigátora, Daniel Elena szerint két eszpresszó nélkül fel sem tud kelni. Loeb saját bevallása szerint legalább öt kávét iszik egy nap, de kilencnél többet a legindokoltabb esetben sem.

„Ha kapunk egy eszpresszógépet biztosan szívesen jön hozzánk vissza. A viccet félretéve mindenki tudta, hogy ez a dolog csak egy versenyről szól. Azért szerettük volna közösen a Montét, hogy megerősítsük a csapattal és autóval kapcsolatos terveinket. Egy közös versenyről volt szó, és sikerült elérni a remélt eredményt.”

Az M-Sport csapata a Monte-Carlo Rallyt követően három pont előnnyel vezeti a Toyota előtt a gyártók bajnokságában.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:fia.com

Friss