2024. április 19. 14:47

KezdőlapWRCHyundai: A helyzet rossz, de…

Hyundai: A helyzet rossz, de…

-

Julien Moncet, a Hyundai csapatigazgató helyettese megerősítette, hogy a Montén történtek jól mutatják, a koreai gyártó rossz helyzetben van, de ellenőrzés alatt tartják a szituációt. Moncet hozzátette, megkétszerezik erőfeszítéseiket a jövőben.

A Hyundai Motorsport kezdte a legkésőbb a Rally1-es autó létrehozását a rally világbajnokság gyártói közül, majd Thierry Neuville tesztbalesete is nehezítette a csapat felkészülését a 2022-es szezonra.

A nehézségeket pedig tükrözte a Monte-Carlo Rally is, ahol csupán Thierry Neuville tudott célba érni, Ott Tänak és Oliver Solberg pedig kiesett.

Julien Moncet, a Hyundai csapatigazgató helyettese szerint a helyzet rossz, de ellenőrzés alatt tartják, és megkétszerezik erőfeszítéseiket.

„Nagyon kemény verseny volt a Monte – mondta Moncet az Autosport.com oldalnak. –Tudtuk azonban már előre, hogy nehéz hétvége lesz. Az autóval épphogy időben sikerült végezni.

Rengeteg dolgunk volt az elmúlt időben, így tudtuk, hogy a Montén nehéz versenyünk lesz. Amikor egy versenyen indulsz, mindig többet szeretnél, és egyelőre nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Azért vagyunk a WRC-ben, hogy nyerjünk, és ezután az eredmény nagyon kiábrándító.

A nehézségek ellenére tanultunk is néhány dolgot, hiszen összemérhettük autónk teljesítményét a többiekével. Láttuk, hogy amikor nincs probléma, akkor megfelelő a teljesítmény is, ami pozitív. Egy autónk ért célba, egy szakaszt sikerült nyerni, de tudjuk, hogy többet kell dolgoznunk és gyorsulnunk kell.

Minden embert meg kell kérni, akik a Montén voltak és akik a gyárban dolgoznak, hogy kétszerezzék meg erőfeszítéseiket. Svédországig van egy kis időnk, így tudjuk folytatni a teszteket, Horvátország előtt pedig még több időnk lesz. A helyzet rossz, de ellenőrzés alatt tartjuk.”

A Hyundainál a megbízhatóság jelentette a legnagyobb problémát, de Thierry Neuville szerint az autóval is van mit tenni.

„A verseny végén csalódottak és frusztráltak voltunk – mondta a belga versenyző. – Nehéz hétvégénk volt. Az életemért hajtottam a Power Stage-en, mindent beleadtunk, aztán csalódottan láttuk az eredményt. Hatalmas munkát végeztünk Martijn Wydaeghe-gal és a csapattal a színfalak mögött, így nehéz elfogadni, hogy igazi jutalom nélkül kellett távozni.

Azonban továbbra sem adjuk fel. Igyekszünk mindenkit motiváltan tartani és nyomni a gázpedált. Az akarat meg van és ez fontos. Különböző területeken fogunk dolgozni, de a legfontosabb a megbízhatóság. Sokkal erősebbnek kell lennünk a következő versenyeken.”

Thierry Neuville hatodik helyen zárta a 2022-es WRC szezonnyitót.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss